Malmöspelarna längtar till lördag: ”Denna blir speciell”

Publicerad 16 november 2022 i Nyheter

Robin Olsen och Mattias Svanberg har rötterna i både Malmö och MFF. På lördag kommer de hem för den första herrlandskampen i Malmö sedan 2016.

På lördag tar Sverige emot Algeriet i den första herrlandskampen i Malmö sedan man mötte Slovenien i en träningsmatch för över sex år sedan. För både Robin Olsen och Mattias Svanberg blir det första gången de drar på sig landslagströjan inför Malmöpubliken och längtan efter matchen är stor.

– Jag brukar längta efter landskamper men denna blir speciell. Du representerar hela Sverige när du spelar i landslaget. Att få göra det hemma i Malmö betyder mycket för mig, säger Robin Olsen.

Mattias Svanberg, som nyligen flyttat från Italien till tyska VfL Wolfsburg, känner samma sak.

– Man vet att det kommer att vara mycket familj och vänner på plats. Att springa ut på planen igen och få tillbaka alla minnen och känslor. Det kommer att vara speciellt.

Robin Olsen, till vardags i Aston Villa, berättar att Malmö och MFF fortfarande ligger honom varmt om hjärtat. Även om det inte alltid är lätt att se alla matcher har han en gruppchat med Pontus Jansson och Emil Forsberg där de diskuterar allt som har med MFF att göra.

– Chatten går varm när MFF spelar. Och vi tror så klart att vi är experter och alltid har rätt, haha. Men vi vet också hur det är att hamna i ett tufft läge och desperat vilja vända trenden. Man vill så mycket. Det är lätt att det blir fel.

– Några här som håller på stockholmsklubbarna har inte varit sena med att pika oss MFF:are i år. Men det är okej. De vet att detta är deras enda chans. Resten av åren har det varit tvärtom.

Mattias Svanberg berättar att han håller kontakten med flera vänner i laget och föreningen. Och på landslagssamlingarna är samtalsämnet givet bland alla med en bakgrund i himmelsblått.

– Det är jättekul att ha en gemensam nämnare. Alla tidigare MFF-spelare är intresserade och vill klubben det bästa. Själv följer jag alla resultat och ser matcherna när jag kan.

För landslaget väntar en viktig träningsmatch efter ett resultatmässigt tufft år. Både Robin Olsen och Mattias Svanberg återkommer till samma sak när de pratar om betydelsen av matchen.

– Det är ingen hemlighet att det gått lite sämre det här året. Vi har haft en stor ruljangs på spelare och i kombination med att försöka sätta ett nytt spelsätt har det varit tufft. Det gäller att hitta tillbaka till tryggheten som gjort oss bra tidigare, säger Robin Olsen.

– Vi vill så klart vinna matchen. Men det är viktigt att vi hittar tillbaka till våra principer och grunder. Förhoppningsvis innebär det att vi kan bjuda publiken på en vinst, säger Mattias Svanberg.

Sverige – Algeriet
Lördag 19 november 20:30
Eleda Stadion

Vilket är ditt bästa minne från Eleda Stadion?

– Salzburg-matchen. Arenan kokade. När Mange pangar in det där målet. Hela kvällen, från uppvärmningen till sent på natten.

– Mitt mål mot HIF. Det var ren glädje, ren eufori. Att få sätta punkt för matchen och känna att det var avgjort. Det var en viktig match för att kunna ta guldet. Så det betydde mycket för både mig och laget.

huvudpartners

officiella partners