Malmö FF vann nere i Sydafrika

Publicerad 13 januari 2006

*****UPPDATERAD MED MATCHFAKTA*****
Matchen mellan Malmö FF och Thanda Lions är slut. Det blev 4-0 till Malmö FF. Edward Ofere gjorde tre och Anders Andersson ett.

Malmö FF kom med en tunn trupp till matchen. Vissa avstod för att man hade lite småskavanker efter veckans träningar.
Andra mådde inte riktigt bra efter gårdagen äventyr i stekande sol på en guppande båt. Läkare Eilenberg tog det säkra för det osäkra.

2 x 20 minuter mot Thanda Lions blev det iallafall och seger med 4-0(som enligt folk på plats var rejält i underkant). Det var väl lite si och så med skärpan i vissa avslutningar.

Två spelare visade prov på fin form; Edward Ofere(3 mål) och Anders Andersson (3 assist och 1 mål)

Niklas Skoog (28)

Malmö FF spelade 4-4-2 i första halvlek enligt ovan. I andra halvlek gick Behrang Safari ut och Joakim Nilsson tog över hans vänsterplats. Mattias Asper hoppade då in som högerback. Åtta miniter in på andra halvlek går Anders Andersson ut och in kommer Niklas Skoog. Afonso går ner som spets på mittfältet och Jesper Bech går upp i anfallet och man spelar således 4-3-3 sista 12 minuterna av matchen

1-0 6 min. Edward Ofere(frispelad av Anders Andersson)

2-0 10 min. Edward Ofere(på nick efter inlägg av Anders Andersson)

3-0 19 min. Anders Andersson(Afonso dribblar vid kortlinjen och slår en passning snett innåt bakåt som Anders placerar vid bortre stolpen)

4-0 21 min. Edward Ofere(skott på en passning från Anders Andersson)

Matchen var premiärmatch på den nyanlagda planen nere i Thanda och runt planen fanns ett hundratal entusiastiska åskådare med trummor och stridsrop.