Publicerad 05 december 2019 i Nyheter

Malmö FF besegrade Lincoln Red Imps från Gibraltar med 5–0 på torsdagen.

Mitt emellan UEFA Europa League-matcherna mot FC Dynamo Kiev och FC Köpenhamn väntade på torsdagen Gibraltar-laget Lincoln Red Imps i en träningsmatch för MFF.

Det blev en blåsig tillställning i La Linea, vid gränsen till Gibraltar – men MFF-tränaren Uwe Rösler var ändå nöjd med genomköraren efteråt.

– Jag känner mig positivt överraskad av motståndet, de höll en hög kvalitet. I första halvlek var vinden oerhört svår för oss, säger Rösler.

Men trots en extra motståndare i vinden var det MFF som gjorde målen. Ett skott på volley inprickat av Jonas Knudsen och ett straffmål av Markus Rosenberg blev första halvleks facit.

Comebackande Anders Christiansen var tänkt att endast spela 45 minuter, men efter grönt ljus från det medicinska teamet blev det till slut en timmes spel för mittfältaren.

– Mycket glädjande. Det var ett tag sedan ”AC” spelade men han såg bra ut. Precis som vanligt bekväm med bollen. Det lovar gott, säger Uwe Rösler.

Rösler gjorde flera förändringar i halvtid och samtliga spelare fick mycket speltid i matchen. I den andra halvleken var vinden dessutom med MFF.

3–0 gjorde Romain Gall med ett skott på 30 meter, 4–0 satte Marcus Antonsson genom ett avslut med vänsterfoten och Guillermo Molins punkterade sedan matchen med MFF:s för kvällen andra straffmål.

– Jag är mycket nöjd. Det här var en match vi behövde och alla spelare gick in i det här med en professionell attityd, sammanfattar Uwe Rösler.

1:a halvlek: Johan Dahlin – Felix Beijmo, Lasse Nielsen, Hugo Andersson, Behrang Safari, Jonas Knudsen, Anders Christiansen, Arnór Traustason, Erdal Rakip – Markus Rosenberg, Guillermo Molins

2:a halvlek: Dusan Melichárek – Eric Larsson, Franz Brorsson, Rasmus Bengtsson, Jonas Knudsen, Sören Rieks, Fouad Bachirou (in 60), Bonke Innocent, Guillermo Molins, Marcus Antonsson, Romain Gall

MÅL

Jonas Knudsen, Markus Rosenberg (straff), Romain Gall, Marcus Antonsson, Guillermo Molins (straff)