Malmö FF förlänger kontraktet med Anders Christiansen

Publicerad 07 september 2017 i Nyheter

Malmö FF och Anders Christiansen har kommit överens om en kontraktsförlängning. Det nya avtalet gäller till och med 2022.

Anders Christiansen anslöt till Malmö FF från italienska AC Chievo Verona i januari 2016. Den danske mittfältaren levererade direkt i sin allsvenska debut när han kvitterade till 1-1 i fjolårets premiär mot IFK Norrköping. Sammanlagt svarade han för sex mål och två assist under sin första säsong och var en viktig kugge i det lag som vann föreningens 19:e SM-guld.

I år har Anders Christiansen fortsatt att visa sin betydelse på planen och med sina prestationer har han bidragit till lagets goda position i Allsvenskan.

– Det känns bra att få till ett nytt avtal med Anders. Han tillför en viktig dimension till vårt spel. Med boll behärskar han alla delar av spelet, både i uppbyggnad och i sista tredjedelen där han gör många assist och mål. När vi inte har bollen bidrar han med direkta återerövringar och aggressivitet, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson.

Daniel Andersson lyfter även fram Anders Christiansens sociala egenskaper som betydelsefulla.

– Bredvid planen är han en jättebra kille som är omtyckt av alla. Han bidrar till positiv stämning och ger mycket energi.

Huvudpersonen själv är nöjd med att ha tecknat ett nytt avtal med Malmö FF.

– Det känns fantastiskt. Efter ett långt speluppehåll i Italien kom jag hit och fick snabbt en viktig roll i laget. Jag blev svensk mästare efter min första säsong och fick spela många matcher. Jag trivs väldigt bra i Malmö både på och utanför planen. Det sätter jag värde på och det tycker jag att jag visar genom att förlänga, säger Anders Christiansen.

Hittills har Anders Christiansen spelat 42 allsvenska matcher och gjort tio mål i den himmelsblå tröjan. På meritlistan har han också fyra landskamper för Danmark.

– Han har varit viktig för oss de här två säsongerna. Vi är mycket nöjda med att nå en ny överenskommelse som förlänger hans tid i MFF, säger Daniel Andersson.

– I Malmö är förväntningarna stora och många är engagerade i klubben. Det handlar om att vinna varje match och det gillar jag. Sen har jag fortfarande ambitionen att få chansen att testa mig i en större liga, men till dess fokuserar jag på att vinna ännu fler titlar med Malmö FF, säger Anders Christiansen.

huvudpartners

officiella partners