Malik Abubakari lånas ut till SK Slovan Bratislava

Publicerad 01 februari 2023 i Herr,Nyheter

Malmö FF är överens med slovakiska serieledaren SK Slovan Bratislava om en utlåning för Malik Abubakari. Låneavtalet gäller till den 31 december 2023.

Malik Abubakari.

Den ghananske anfallaren kom till Malmö FF i juni 2021 från portugisiska Moreirense FC. Under sin debutsäsong i Malmö FF noterades anfallaren för 15 matcher och tre mål.

Med mål mot BK Häcken i omgång 28 och en avgörande assist mot Kalmar FF i nästkommande match var Abubakari med och bidrog till att föreningen tog SM-guld nummer 22.

Under fjolårets höstsäsong var han utlånad till HJK där han blev finsk ligamästare och deltog i lagets samtliga sex gruppspelsmatcher i Europa League.

Vi önskar Malik lycka till i Slovakien!

Daniel Andersson, sportchef

– Malik har spännande spetsegenskaper som anfallare men behöver speltid i en bra miljö för att fortsätta utvecklas och ta nästa steg. Under lånet till HJK Helsingfors visade Malik en del av sina färdigheter, men för att nå sin fulla potential behöver han mer kontinuerlig speltid och det hoppas vi uppnå med den här överenskommelsen. Slovan Bratislava är regerande mästare och att det även finns Europakval i potten är så klart bra för Maliks utvecklingsmöjligheter.

huvudpartners

officiella partners