Inför MFF – Örebro SK

Publicerad 24 september 2021 i Herr,Nyheter

Matcherna duggar tätt och lördag eftermiddag tar vi oss an Örebro SK i Allsvenskans 21:a omgång.

Matchinformation

Malmö FF – Örebro SK
Lördag 25 september 17:30
Eleda Stadion
TV-sändning: discovery+

Jon Dahl Tomasson om:

Segern mot Elfsborg
– Alla har sett att vi spelat fin fotboll under en lång period men att resultaten uteblivit. Mot Elfsborg kanske vi inte levererar lika fin fotboll men jag tycker vi krigar oss till segern. Det märktes på killarna i omklädningsrummet att den här segern var viktig för oss. Det var den där berömda lagandan vi fick se av killarna i den matchen.

Det tajta spelschemat
– När man spelar så många matcher som vi gör så gäller det att ta till vara på de stunder där man kan återhämta sig. För att du ska kunna leverera på topp, både mentalt och fysiskt är det viktigt att du hinner återhämta dig. Det är inte bara ute på fotbollsplanen du förbereder dig för match. Vi använder oss mycket av videogenomgångar och tittar på klippbilder av våra motståndare. Det är också en viktig del i våra förbereder inför en match och ger oss samtidigt möjlighet att återhämta oss.

Sergio Peña, tillbaka i truppen
– Ja Peña är redo för match. Han kommer inleda på bänken imorgon. Det tar alltid tid för spelare att hitta rätt i en ny miljö. Nu har han fått tid till att komma till ro och börjar känna sig hemma hos oss. Sergio är en oerhört skicklig spelare med boll och han visade under sitt inhopp i Göteborgsmatchen att han kommer tillföra mycket i vårt spel. Han behärskar och kan spela på samtliga positioner på ett mittfält.

Känslan i laget
– Vi gå alltid ut på plan för att vinna men vi vet att alla motståndare i Allsvenskan är duktiga fotbollslag. Vi är glada av att spela på hemmaplan igen. Vi älskar att spela här ute tillsammans med våra supportrar. Vi vet att vi är starka här hemma. Vi har en hel del spelare borta, uppe i Borås i onsdags hade vi åtta spelare borta. Det finns inte ett fotbollslag i världen som inte påverkas av att ha nio spelare borta. Men vi har en bred trupp och killarna som klivit in har gjort det riktigt bra. Men som tränare vill du ha alla dina spelare tillgängliga, så är det.

Höjdpunkter

Se höjdpunkterna från vårens bortaseger mot Örebro SK.

Matchvärd

huvudpartners

officiella partners