Inför hemmamatchen mot AIK

Publicerad 29 juli 2009

– Nu gäller det att vi inte stannar upp och slår oss för bröstet utan bygger vidare, säger Roland Nilsson inför torsdagens hemmamatch mot AIK, till vilken MFF för första gången på länge kommer stärkta av seger.

Malmö FF – AIK
Swedbank Stadion torsdag 30 juli 20.00

MFF:s trupp

Målvakter: Johan Dahlin, Dusan Melichárek

Försvarare: Ulrich Vinzents, Gabriel, Ricardinho, Markus Halsti

Mittfältare och anfallare: Daniel Larsson, Daniel Andersson, Wilton Figueiredo, Rick Kruys, Jeffrey Aubynn, Edward Ofere, Guillermo Molins, Agon Mehmeti, Jiloan Hamad, Jimmy Durmaz.

Avstängd: Jasmin Sudic.
Skadade: Miljan Mutavdzic, Robert Åhman Persson.

Äntligen kan MFF komma till en ny hemmamatch på Swedbank Stadion med en färsk seger i ryggen. Måndagens fina 3-0 över Halmstads BK på Örjans vall har gett laget en efterlängtad skopa självförtroende och arbetsro, och nu väntar AIK i allsvenskans 17:e omgång.

Ett AIK som för all del också kommer stärkta till match, efter 1-0 över GAIS hemma i måndags och med en fin femteplats att blicka ut ifrån – mot fullkontakt med tabelltoppen och med sju poäng ner till mittskiktet.

Efter onsdagens stängda förmiddagsträning möter Roland Nilsson upp för några kommentarer och meddelar till att börja med att Robert Åhman Persson fortfarande hindras från spel av sin vadskada och att avstängde Jasmin Sudic ersätts i matchtruppen av Jimmy Durmaz. På plan får det däremot anses troligt att det är Markus Halsti som täcker upp för Jasmin.

Vad ”tar ni med er” från segermatchen mot HBK till nästa match?
– Tre poäng, framför allt tre poäng! Nu gäller det att vi inte stannar upp och slår oss för bröstet utan bygger vidare. Vi fick inte vårt passningsspel att stämma riktigt på den lite mindre halmstadplanen, men det är positivt att vi släpper till får målchanser.

I måndags var Edward Ofere tillbaka i startelvan. Ligger det en formmässig förbättring hos Eddie bakom att han var aktuell igen eller att ni ville nå en förändring i spelet?
– Framför allt formen. Eddie har sett bra ut på träningarna och lyft sig på senaste tiden. Han har hittat tillbaka till det lite enklare spelet han har i sig; att hålla i bollen och släppa den vidare och inte ge mittbackarna en lugn stund.

Hur tycker du det går för Wilton Figueiredo?
– Wilton vill så gärna visa att han är en målskytt och han är lite frustrerad. Vi har pratat med honom om det nu och hur vi kan lösa den frustrationen. Sedan har han också fortsatt besväras lite av den smäll han fick i matchen mot Göteborg i våras, vilket har fått honom lite tveksam i skottögonblicket ibland.

I vårens möte med AIK blev det seger med 1-0 på Råsunda – en av årets hittills bästa prestationer?
– Vi har spelat bättre i andra matcher, men vi jobbade väldigt bra på Råsunda; vi stängde ytorna för AIK och när vi fick tag i bollen höll vi i den bra så att AIK fick jobba mycket försvarsmässigt.

Vad bli viktigt mot AIK den här gången?
– Vi möter ett lag som är riktigt aggressivt och gillar att löpa mycket. Det är det de skapar sitt spel på, så det gäller att vi gör jobbet fullt ut imorgon. Samtidigt hoppas jag att vi på vår hemmaplan kan få igång passningsspelet ordentligt igen.

/Tobias Christoffersson