Inför hemmaderbyt mot TFF

Publicerad 18 april 2009

Edward är Ofere är avstängd. Han ersätts av Wilton Figueiredo. Det är den enda förändringen i truppen inför andra hemmamatchen och första skånederbyt på Swedbank Stadion – dit MFF kommer med tre raka segrar.
– Det känns bra nu – men man får aldrig bli nöjd, säger Roland Nilsson.

Malmö FF – Trelleborgs FF
Swedbank Stadion söndag 19 april 15.00

MFF:s trupp:

Målvakter: Jonas Sandqvist, Dusan Melichárek

Försvarare: Ulrich Vinzents, Jimmy Dixon, Gabriel, David Durmaz, Ricardinho.

Mittfältare och anfallare: Robert Åhman Persson, Agon Mehmeti, Jeffrey Aubynn, Guillermo Molins, Daniel Andersson, Wilton Figueiredo, Labinot Harbuzi, Jimmy Durmaz, Daniel Larsson.

Sovit. Ätit lite. Sovit. Så sammanfattar Wilton Figueiredo sin fritid i Malmö hittills, närmare bestämt mellan fredagseftermiddagens presskonferens och lördagens förmiddagsträning inne på Malmö Stadion.
– Han hade en lång flygresa igår. Men han ser bra ut, det lär inte bli någon större omställning för honom till allsvenskan, säger Roland Nilsson efter att ha sett sin nya nummer nio under en träning.

Därför går Wilton direkt in i matchtruppen, i vilken han ersätter avstängde (tre gula kort) Edward Ofere – det är också den enda förändring tränarna gör i manskapet. Därmed är Agon Mehmeti i speldugligt skick, trots den fraktur i handen han fick under matchen mot AIK i torsdags; Agon utrustas med ett särskilt skydd utanpå gipset som det sedan är upp till domaren att godkänna.
– Agon är OK, så vi har lite att välja mellan, säger Roland, som inte heller utesluter Daniel Larsson som toppforward.

MFF kommer till andra hemmamatchen på Swedbank Stadion med full pott: nio poäng efter tre matcher – och noll insläppta mål. Tredje raka segern bärgades på Råsunda efter en helgjuten laginsats och massor av hårt arbete.
– Vi gjorde det svårt för AIK att få igång sitt spel, samtidigt som vi själva var beredda på att spela. AIK sätter snabbt press när de tappar bollen, och då är det lätt att det blir mycket tjongande – men vi vågade spela när vi fick bollen och kunde lyfta upp laget, säger Roland Nilsson.
– Det känns bra nu – men man får aldrig bli nöjd. Även om vi lyckas till nästan 100 procent i en match, hjälper det inte i nästa. Då måste vi ha laddat på nytt. Men vi har en trygghet i det vi gör nu.

Kloka ord i allmänhet, och kanske också i viss synnerhet när det är Trelleborgs FF som kommer på besök. De mörkblå ”kusinerna från landet” brukar oftast ge allt och lite till mot just MFF; söndag eftermiddag kommer de första derbygnistorna att slå på Swedbank Stadion. TFF kommer till derbyt med två oavgjorda – mot BP hemma och HBK borta – och en färsk seger – GAIS hemma, 3-0 – i bagaget.

– Vi vet att Trelleborg alltid är en svår nöt att knäcka, det såg vi inte minst i de två matcherna mot dem ifjol [0-0 borta, 1-1 hemma]. Det är ett bra organiserat lag, som alltid med Tom Prahl som tränare, och de har fått bra fart på kanten med Marcus Pode.

Förväntad matchbild?
– Det blir skillnad mot AIK-matchen, snarare mer åt andra hållet som mot Häcken och Örgryte: TFF kommer nog att backa hem lite och göra det svårt för oss.
Vad blir viktigt?
– Det kommer att bli mycket fajt på planen. Det gäller att vi tar löpningarna i försvarsarbetet och att vi sätter fart på bollen får igång rörelsen i lager, så att vi inte blir statiska i vårt anfallsspel.

Dags för den andra himmelsblå happeningen i vårt nya, fantastiska Stadion. Ingen invigningsfest på progammet den här gången, däremot ett hett, inspirerande och viktigt skånederby. En seger mot TFF på första försöket på nya hemmaplanen vore onekligen en tung symbolisk byggsten i Himmaborgen.
Det lär bli tryck på läktarna imorgon. Väl mött!

/Tobias Christoffersson