Inför första mötet med Zalgiris Vilnius

Publicerad 18 juli 2022 i Herr,Nyheter

För sju år sedan reste Malmö FF till den litauiska huvudstaden för kval till UEFA Champions League. Nu gör MFF samma resa till LFF Stadium men den här gången inledes dubbelmötet med Zalgiris på bortaplan.

OM MATCHEN

Avspark: Tisdag 19 juli 19:00 (18:00, svensk tid)
Spelplats: LFF Stadium
TV-sändning: Matchen sänds på Sportbladet.

Du som ska se matchen på plats byter ut din voucher till en matchbiljett i samband med insläppet på arenan klockan 18:00. Läs supporterinformationen inför matchen, här.

Milos Milojevic om…

…Motståndaren Zalgiris Vilnius:
– Jag har full respekt för ett lag som tagit sig ut i Europa. De är här av samma anledning som oss så det blir en tuff match imorgon. Zalgiris är ett lag som är duktiga på att få med sig bra resultat från tuffa matcher. De har en bra tränare med en tydlig spelidé och en trupp med ett par spelare som kan avgöra en match på egen hand. De har tagit sig hit, går bra i inhemska ligan så jag är övertygad om att de kliver in i matchen med stort självförtroende.

…LFF Stadium:
– Vi är bortskämda med bra faciliteter hemma i Sverige. Men vi är inte här för att fokusera på hur arenan är eller hur planen ser ut. Vi är här för att fokusera på vårt spel och på vår uppgift och det är att gå vidare. Vi har duktiga spelare i laget och jag är övertygad om att duktiga spelare kan spela på alla underlag.

…Zalgiris jämfört med Vikingur:
– Det är alltid svårt att jämföra lag från olika ligor. Zalgiris har precis som vi tagit sig vidare till den andra kvalrundan, därför förväntar jag mig att det blir ett tuffare motstånd nu. Det är första gången jag möter ett lag från Litauen.

…Att inleda på bortaplan:
– Om jag får välja på förhand så är det klart att jag hellre avslutar på hemmaplan. Men oavsett om du börjar hemma eller borta så handlar det om att göra två bra matcher för att gå vidare. Ett bra resultat i det första mötet gör det möjligt att minska på stressen inför det andra mötet. Hemma i Malmö har vi fantastiska supportrar som stöttar oss och ger oss extra energi. Jag vet många lag som tycker det är jobbigt att komma till Malmö.

PRESSKONFERENSEN INFÖR MATCHEN

Se presskonferensen inför matchen med Isaac Kiese Thelin och Milos Milojevic här.

huvudpartners

officiella partners