Inför bortamatchen mot Örebro

Publicerad 03 oktober 2009

MFF tar bussen till Örebro och Behrn Arena för bortamatch mot stadens Sportklubb – med fem omgångar kvar av allsvenskan och med chans till femte raka segern.

Örebro SK – Malmö FF
Behrn Arena söndag 4 oktober 16.00

MFF:s trupp

Målvakter: Johan Dahlin, Dusan Melichárek

Försvarare: Ulrich Vinzents, Gabriel, Ricardinho, Markus Halsti, Jasmin Sudic

Mittfältare och anfallare: Robert Åhman Persson, Daniel Larsson, Daniel Andersson, Wilton Figueiredo, Guillermo Molins, Jiloan Hamad, Agon Mehmeti, Pontus Jansson, Jimmy Durmaz.

Avstängd: Edward Ofere.

Fem matcher återstår av allsvenskan, femton poäng att spela om – och efter fyra raka, sköna MFF- segrar finns det faktiskt såväl möjlighet som anledning att försiktigt snegla uppåt i tabellen litegrann. När i stunden åttondeplacerade Malmö FF beger beger sig till Närkemetropolen Örebro för att på Behrn Arena ta sig an stadens Sportklubb, för närvarande sexa, skulle en seger innebära åtminstone två pinnhål upp i tabellen, då femte- och sjundeplacerade Häcken och HIF också ställs mot varandra imorgon.

Men Örebro på hemmaplan blir en svår nöt att knäcka. ÖSK satte upp topp fem som mål inför säsongen, och har alla möjligheter att klara den. Även om hemmafacit kanske inte skrämmer slag på kommande gäster – sex vunna, fyra oavgjorda, två förluster – så har Örebro presterat goda resultat över hela säsongen. Även om laget kommer till söndagens match med en svidande 0-3-förlust överst i bagaget, så ligger alldeles inunder 0-0 borta och dessförinnan tre raka segrar – 3-1 över Kalmar och 1-0 över Hammarby borta samt 2-0 över Gefle hemma – nedpackade.

– Örebro är ett 4-2-3-1-lag, vilket innebär att det blir skillnad från de senaste matcherna mot Gefle och Hammarby. ÖSK liknar lite grann Elfsborg i sitt spel, de har ett bra passningsspel och snabba omställningar. Nu har de ett par avstängningar till den här matchen, så vi  det inte riktigt hur de kommer att ställa upp, säger Hans Gren inför matchen.

Efter förra veckans högintensiva matchprogram känns det nästan som om det varit ett speluppehåll – en hel vecka till nästa match! MFF har bland annat tillbringat den med att göra två pass på konstgräs som förberedelse till Behrn Arena.

– Det har känts bra i veckan. Vi har sett goda intentioner på träningarna i veckan. Glädjen finns där, och målen görs. Det gäller för oss att fortsätta och bygga vidare på det positiva, säger Hans Gren.

Två förändringar i matchtruppen: Edward Ofere är avstängd och Rick Kruys skadade; de ersätts av Pontus Jansson och Jimmy Durmaz.

– Rick drog på sig en lårskada i matchen mot Hammarby, det är antagligen en sträckning av något slag; han har inte tränat på hela veckan.

Vårens möte med Örebro på Swedbank Stadion var en av de där frustrerande 0-0-matcherna, då det Örebro som annars allmänt betraktas som ”spelande” kröp hem ordentligt och slog vakt om en poäng.

– Det blir en helt annan match nu. Örebro är ett bra lag och det syns på dem att de ligger så pass högt som de gör, säger Hans Gren.

MFF åker buss upp till Örebro, med avgång redan efter lunch lördag. Avspark söndag eftermiddag klocka fyra. Då börjar kampen för femte raka segern – vilket MFF inte tagit sedan sommaren 2003. Dags igen!

/Tobias Christoffersson