Inför BK Häcken – MFF

Publicerad 10 augusti 2019 i Nyheter

I den nittonde omgången av Allsvenskan reser MFF till Hisingen för ett möte med BK Häcken.

MFF kommer till matchen med en stark 3-0-seger mot HSK Zrinjski i ryggen. Laget är dessutom obesegrat i Allsvenskan sedan den andra omgången, men de tre senaste matcherna i seriespelet har slutat oavgjort.

– Det är en tuff match imorgon och det är viktigt att vi är redo både fysiskt och mentalt. Vi spelade oavgjort i april och förväntar oss en liknande match imorgon. Vi behöver upprätthålla den nivå som vi hade i torsdags och spela med samma intensitet och styrka.

– Vi har arbetat hårt, analyserat vårt spel och kollat tillbaka på hur vi spelade mot Chelsea för att komma tillbaka till den nivån vi hade då. I torsdags vann vi mycket boll på bra ytor och hade närmare 700 passningar, det är så vi vill spela.

För motståndarna BK Häckens del blev det sorti i Europaspelet efter sammanlagt 0-3 mot AZ Alkmaar från Nederländerna. I Allsvenskan är formen desto bättre för Hisingsklubben – tre segrar på de fyra senaste matcherna. Uwe Rösler vet att det alltid är en svår uppgift att möta BK Häcken på bortaplan.

– Häcken är Häcken, vi vet hur de spelar. De spelar bra fotboll och det är deras sista chans att komma upp i toppstriden så vi förväntar oss en tuff match.

Uwe Rösler förfogar över en i stort sett skadefri trupp till matchen där även Arnór Traustason är tillbaka i truppen efter sin skada. Däremot är Eric Larsson utanför söndagens trupp på grund av tre gula kort och Rasmus Bengtsson vilar efter en intensiv matchperiod.

Truppen

huvudpartners

officiella partners