Gabriel Busanello skriver på för Malmö FF

Publicerad 19 januari 2023 i Herr,Nyheter

Malmö FF välkomnar den brasilianske försvararen Gabriel Busanello till föreningen! Vänsterbacken har skrivit på ett avtal med MFF till och med 2026 och ansluter till laget under den närmsta veckan.

Gabriel Busanello

SPELARFAKTA

Födelsedatum: 1998-10-29
Nationalitet: Brasilien
Ansluter till MFF: Inom den närmsta veckan
Kontraktslängd: 2026-12-31
Tröjnummer: 25

Gabriel Busanello

Tidigare klubbar

União Frederiquense, Chapecoense, Juventude, SC Dnipro-1

34

MATCHER I BRASILIANSKA HÖGSTALIGAN

2

MÄSTARE, Campeonato Catarinense

7

EUROPEISKA CUPMATCHER

2

Poäng i Europeiska cupmatcher

24-årige Gabriel Busanello, född i Frederico Westphalen i Brasilien, kommer senast från spel i den ukrainska högstaligan med SC Dnipro-1, där han spelade på lån från brasilianska Chapecoense. Busanello tog snabbt en viktig roll i det ukrainska topplaget som under 2022 kvalade till UEFA Europa League. Efter en Playoff-förlust blev det Conference League-gruppspel där vänsterbacken stod för flera fina prestationer och gjorde två assist när laget avancerade till slutspel.

Hemma i Brasilien har Busanello varit med att föra upp Chapecoense till den brasilianska högstaligan och har två titlar i delstatsmästerskapen, Campeonato Catarinense.

Vi hälsar Busanello välkommen till Malmö FF!

Gabriel Busanello

– Jag är väldigt glad över att komma till en förening som Malmö FF och jag kände direkt att här vill jag vara. Jag tror inte det är så många svenskar som har koll på mig men jag ser mig själv som offensiv vänsterback, en framspelare som också kan gå på avslut från distans. Framför allt tar jag gärna en frispark utanför offensivt straffområde.

– Jag ser fram emot att vinna tillsammans med mina nya lagkamrater och fira titlar med mina nya supportrar.

Daniel Andersson

– Gabriel Busanello är en allround vänsterback som är skicklig med bollen. Han har ett bra tillslag, fina inläggsfötter och är stark både offensivt och defensivt. Dessutom sitter han på kvaliteter som vi saknar i truppen idag.

– Vi har letat efter alternativ till de försvarare vi har idag och Busanello har vi följt under ett bra tag, redan när han var i Brasilien hade vi koll på honom. Han har gjort det bra i den ukrainska högstaligan och i deras Europamatcher. När vi väl tog kontakt så kände vi oss säkra på att det här kommer bli bra.

En längre intervju med Busanello kommer senare.

GABRIEL BUSANELLO

huvudpartners

officiella partners