Förlust mot Kalmar

Publicerad 28 augusti 2022 i Herr,Nyheter

Hemmamatchen mot Kalmar slutar med förlust efter ett självmål på tilläggstid.

Nyckelhändelser

Minut 15: Himmelsblå dominans direkt från start med stort bollinnehav på offensiv planhalva – men inga heta målchanser.

Minut 21: Matchens första möjlighet tillfaller Berget som möter ett hårt inlägg från Ceesay. Avslutet någon meter över ribban.

Minut 35: Peña tvingas utgå med skadekänning. Christiansen ersätter.

Minut 45: Domare Al-Hakim blåser av första halvlek. Spelmässigt övertag för MFF men ingen utdelning framåt. 0–0 i paus.

Minut 67: Nära ett ledningsmål. Kiese Thelin träffar stolpen med en nick och på den efterföljande returen är Berget bara decimeter från att trycka in 1–0.

Minut 86: Kalmar rinner igenom MFF-försvaret och sätter Noah Shamoun i ett friläge, men Diawara är snabbt ute och står för en avgörande räddning.

Minut 90+3: Kalmar kommer runt på högerkanten och sätter in ett inlägg som styrs in i eget mål av Lasse Nielsen. 0–1

Andreas Georgson efter matchen

– Jag tycker att vi börjar matchen riktigt bra. Vi trycker ner dem första tjugo minuterna och skapar stora ytor och fina målchanser. Sen så får Kalmar en period där de ges möjlighet att vara lunga med bollen. Där och då blir vi frustrerade och tappar kontrollen över matchen i slutet på första halvlek.

– Vi är långt ifrån den kvaliteten som krävs för att sätta spiken i kistan. Det är för många avgörande passningar i avgörande lägen som inte är bra nog och det är jag inte nöjd med.

– Kalmar är ett lag som man måste vara väldigt synkade för att pressa. I de dåliga perioderna kliver vi högt men lyckas inte komma åt bollen och då skapas det en irritation som vi idag har svårt att hantera.

– Kalmar straffar oss med kontringsfotboll idag. Billiga bolltapp sista tredjedelen från vår sida ställer till det för oss. Vi får börja med att titta inåt, vi i ledarstaben får börja med att rannsaka oss och titta på vad vi hade kunnat göra annorlunda i förberedelserna inför den här matchen. Därefter får spelarna rannsaka sig själva, ingen kan sitta här och peka finger.

Mål

Kalmar FF: Självmål (90+3′)

varningar

Malmö FF: Zeidan (45′), Beijmo (51′), Hadzikadunic (83′)

Laguppställning

Ismael Diawara
Felix Beijmo, Lasse Nielsen, Dennis Hadzikadunic, Niklas Moisander
Sergio Peña (Christiansen 35′), Hugo Larsson (Rakip 85′), Moustafa Zeidan
Joseph Ceesay (Birmancevic 59′), Jo Inge Berget, Mohamed Buya Turay (Kiese Thelin 59′)

Ersättare: Viktor Andersson, Martin Olsson, Anders Christiansen, Erdal Rakip, Emmanuel Lomotey, Veljko Birmancevic, Isaac Kiese Thelin

huvudpartners

officiella partners