Förlust med uddamålet i Portugal

Publicerad 03 november 2022 i Herr,Matches,Nyheter

Patriot Sejdius första mål i Europa League räckte inte till poäng och det slutade med förlust i gruppspelets sista match.

Patriot Sejdiu gjorde sitt första mål i Europa League.

NYCKELHÄNDELSER

1′ Avspark i Braga!

8′ Anders Christiansen hittar Buya Turay centralt och anfallaren testar skott precis utanför straffområdet. Avslutet smiter utanför stolpen och det blir inspark för hemmalaget.

19′ Hemmalaget får sin andra hörna i matchen efter en nick mot mål av Simon Banza som Johan Dahlin styr ut.

36′ Mål. Hemmalaget tar ledningen genom Ricardo Horta.

45+1′ Efter en minuts tilläggstid av den första halvleken blåser domaren av för halvtidsvila. Ställningen är fortsatt 1-0 till hemmalaget.

50′ Nära kvittering! AC hittar fram till Rieks som får ett bra läge att kvittera men avslutet räddas ut till hörna. På hörnan når Ola högst med pannan och tvingar målvakten till ännu en bra räddning.

55′ Mål. Braga utökar till 2-0 genom nyss inkomne Àlvaro Djaló.

57′ Efter målet kommer Braga till ytterligare två bra målchanser men Johan Dahlin gör sig stor och håller siffrorna nere.

77′ MÅL! Inhopparna Isaac Kiese Thelin och Patriot Sejdiu samarbetar fint och vi reducerar efter att Patriot gör sitt första mål i Europa League.

80′ Braga är nära på att utöka men kryssribban står i vägen och räddar MFF.

87′ NÄRA! Patriot och Isaac hittar varandra igen men Isaacs avslut går via stolpen ut till inspark. Tre minuter kvar av ordinarie speltid.

90′ Domaren lägger till sex minuters tilläggstid.

90+6′ Slut. Braga vinner matchen med 2-1.

MATCHFAKTA

Mål:

SC Braga: Ricardo Horta (36′), Àlvaro Djaló (55′)
Malmö FF: Patriot Sejdiu (77′)

Varningar:

SC Braga: Paulo Oliveira (48′), Hernani Infande (90′)
Malmö FF: Matej Chalus (58′)

ÅGE HAREIDE EFTER SLUTSIGNALEN

– Det har varit svårt för oss att sätta laget med så många skadade spelare hemma. Det har varit så hela säsongen. Många skador och avstängingar. Det har varit ett problem för oss.

– I matcher som idag måste vi ta våra chanser. Braga är ett bra lag. Om vi ger dem möjligheter att göra mål, så gör de mål. Det är jag väldigt besviken över.