Förlust borta mot BK Häcken

Publicerad 23 oktober 2022 i Herr,Matches,Nyheter

Med en man mer i majoriteten av den andra halvleken lyckades MFF skapa tryck in i det sista men Felix Beijmos reducering i slutet räckte inte till poäng och det blev förlust på Bravida Arena.

Moustafa Zeidan under matchen.

NYCKELHÄNDELSER

1′ Avspark på Hisingen.

1′ Mål! Häcken tar sig förbi längs sin vänsterkant och tar ledningen direkt i matchen.

26′ Mycket kamp på innerplan och ett nästintill jämnt fördelat bollinnehav efter knappa halvtimmen. Fortsatt ledning för hemmalaget.

42′ Sergio Peña lyfter in bollen fint i straffområdet och Kiese Thelin avslutar i stolpen. Nära kvittering för MFF innan paus.

45′ Domaren blåser av den första halvleken och Häcken leder matchen med 1-0 i paus.

49′ Efter en situation mellan Alexander Jeremejeff och Ola Toivonen väljer domaren att visa rött kort till Jeremejeff. MFF nu med en man mer i majoriteten av den andra halvleken.

73′ Mål! Efter en snabb kontring utökar Häcken sin ledning till 2-0 genom Simon Gustafson.

86′ MÅL! Emmanuel Lomotey slår ett fint inlägg och Felix Beijmo når högst med pannan. Reducerat i slutskedet.

90′ NÄRA! Beijmo slår ett lågt inlägg till Gall, men ytterns avslut smiter utanför.

90′ Domaren lägger till sex minuter av matchen medan MFF lyckas skapa ett tryck framåt.

96′ Häcken är nära på att utöka sin ledning men stolpen står i vägen och räddar Malmö.

97′ SLUT! Häcken vinner matchen med 2-1.

MATCHFAKTA

Mål:
BK Häcken: Lars Olden Larsen (1′), Simon Gustafson (73′)
Malmö FF: Felix Beijmo (86′)

Varningar:
BK Häcken: Simon Gustafson (20′), Lars Olden Larsen (26′), Johan Hammar (59′), Samuel Gustafson (90′)
Malmö FF: Moustafa Zeidan (20′), Isaac Kiese Thelin (20′), Anders Christiansen (24′),
Sergio Peña (31′) Patriot Sejdiu (39′), Oscar Lewicki (64′)

Utvisningar: Alexander Jeremejeff (49′)

ÅGE HAREIDE EFTER SLUTSIGNALEN

– Vi är inte tillräckligt bra och Häcken vinner matchen med 2-1. Vi ändrade till 3-5-2 för att få mer spelbredd i slutet. De är speltekniska och vi gör det för sakta i många lägen. Häcken är mycket mer löpstarka än vad vi är och det syns att vi har spelat många fler matcher än vad de har i höst. De har mer energi, är mer direkta i sitt spel och de är duktiga på vad de gör, det kan ingen ta ifrån dem. Jag tror att de har goda möjligheter att bli mästare. De har vunnit två gånger i Stockholm och sen idag, så de har stor chans att vinna nu.