Fem olika målskyttar gav tre poäng

Publicerad 25 september 2021 i Herr,Nyheter

Sebastian Nanasi öppnade målfyrverkeriet på Eleda Stadion när MFF besegrade Örebro SK med 5–1. Mittfältarens första mål i Allsvenskan banade vägen för tre viktiga poäng i en tajt kamp om förstaplatsen i tabellen.

Nyckelhändelser

4′ AC snor åt sig en boll centralt på mittfältet. Sätter fart mot offensivt straffområde och bräddar ut till Adi Nalic. MFF fyller på i straffområdet och Nalic söker AC vid främre ytan men Örebromålvakten hinner först på boll.

14′ MÅL! Vi kommer i en tre-mot-tre situation utanför gästernas straffområde. Sebastian Nanasi breddar ut till Veljko ute till höger, anfallaren går på skott men målvakten lyckas inte hålla bollen och släpper en retur. Sebastian är där och trycker in sitt första mål i Allsvenskan.

22′ Örebro kommer runt på vår högerkant. Inne i straffområdet finns Agon Mehmeti som trycker in kvitteringen för gästerna.

42′ Veljko utmanar på vänsterkanten och rycker ifrån sin första försvarare. Colak vräker sig fram och får en sula på Veljkos inlägg men bollen smiter precis utanför.

45′ MÅL! Med bara sekunder kvar av den första halvleken skickar Martin Olsson in ett långt svepande inlägg. Vid den bortre stolpen står Antonio Colak och lobb-nickar in 2–1.

48′ Veljko hamnar felvänd utanför straffområdet, klackar bollen vidare till Nanasi som drar iväg en stenhård bredsida. Gästernas målvakt klarar men med besvär och Colak är nära att slå in returen.

59′ MÅL! Nanasi sätter fart in i straffområdet och ÖSK-försvararna hänger inte med. Mittfältaren får med sig en straff när försvararen misslyckas med en glidtackling. En straff som AC förvaltar på bästa sätt och placerar säkert in 3–1.

68′ MÅL! AC slår en lång högerhörna mot bortre ytan. Lasse nickar tillbaka bollen mot mål och i en klunga av MFF-spelare styr Adi Nalic in den bakom ÖSK-målvakten.

75′ MÅL! JIB blir vår femte målskytt i matchen när han från nära håll trycker in 5–1. Återigen straffar vi ÖSK genom att komma runt på kanten och fylla på med mycket folk i straffområdet.

mål:

Malmö FF: Sebastian Nanasi (14′), Antonio Colac (45′), Anders Christiansen (59′), Adi Nalic (68′),
Örebro SK: Agon Mehmeti (22′)

varningar:

Malmö FF: Bonke Innoent (40′), Erdal Rakip (83′),
Örebro SK:
Patrick Luan Dos Santos (86′)

JON DAHL TOMASSON EFTER MATCHEN

– Fem olika målskyttar är ett kvitto på att vi är kreativa i vårt spel idag. Länge har vi varit duktiga på att skapa målchanser men i dag är vi bättre på att förvalta dem. Jag tycker vi bjuder våra supportrar på en underhållande fotboll och så är det ju härligt att kunna sätta press på de andra topplagen i Allsvenskan. Och det gör vi med det här resultatet och på sättet vi spelar. Vi har ambitionen att vinna Allsvenskan, och vi vet så länge vi gör vårt jobb är det fullt möjligt att stå och lyfta pokalen i slutändan.

– Visst var det är härligt att se Sebastian Nanasi göra sitt första mål. Det förtjänar han verkligen och han glr inte bara mål idag utan han ligger bakom väldigt mycket av det vi skapar framåt. Han får med sig straffen och är även inblandad i vårt femte mål i kväll. Sebastian gör en riktigt bra match ja, men jag ser honom varje dag och jag vet vilka kvalitéer han besitter så jag är inte förvånad.

– När man spelar bra och skapar chanser så kommer målen. Trots att resultaten inte gått vår väg den senaste tiden har vi fortsatt att ha stark tro på det vi gör . Tror man på det man gör så når man resultat. Modern fotboll handlar om att vara flexibel. Idag är vi flexibla i hur vi ställer upp och några spelare får spela på ovana positioner. Men vi fortsätter att hålla oss till våra principer. För det är våra principer som tog oss till guldet i fjol och lett oss till Champions League i år.

LAGUPPSTÄLLNING

Johan Dahlin
Anel Ahmedhodzic, Lasse Nielsen, Martin Olsson (Eile 75′)
Jo Inge Berget, Adi Nalic (Rakip 69′), Anders Christiansen, Bonke Innocent (Brorsson 69′), Sebastian Nanasi
Antonio Colak (Björkqvist 88′), Veljko Birmancevic (Peña 75′)

Ersättare: Ismael Diawara, Erdal Rakip (69′), Sergio Peña (78′), Malik Abubakari, Noah Eile (78′), Franz Brorsson (69′), Markus Björkqvist (88′).

huvudpartners

officiella partners