Erik Andersson lånas ut till Trelleborgs FF

Publicerad 24 mars 2017 i Nyheter

Erik Andersson lånas ut till Trelleborgs FF med omedelbar verkan. Låneavtalet sträcker sig över säsongen 2017.

Malmö FF har sedan tidigare ett samarbetsavtal med Trelleborgs FF som gör det möjligt för spelare att träna med och spela matcher för båda föreningarna. Precis som förra året kommer Erik Andersson att omfattas av avtalet.

Det betyder att den 19-årige mittfältaren kan representera både Malmö FF och Trelleborgs FF under årets säsong – dock är han enligt UEFA:s regler inte tillgänglig i årets Europaspel.

Det är Malmö FF som har den slutgiltiga beslutsrätten gällande hans eventuella medverkan på träning och match i Trelleborgs FF. Om spelaren behövs i Malmö FF kommer han alltså att finnas tillgänglig.

– Vi är nöjda med den här överenskommelsen som är utvecklande för alla parter. Vi tror väldigt mycket på Erik och såg en fin utveckling för honom i fjol när han spelade i TFF. Förhoppningsvis kan det här hjälpa honom att komma igång rejält efter skadeperioden, säger Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson.

Erik Andersson gjorde 16 matcher för Trelleborgs FF i Superettan förra året, men i augusti drabbades han av en korsbandsskada. Efter närmare sju månaders rehabilitering är han nu tillbaka i full träning.

Erik Andersson kommer att genomföra sitt första träningspass med Trelleborgs FF på måndag, men han kommer att vara fortsatt baserad i Malmö där han är i nära kontakt med Malmö FF:s medicinska avdelning.

– Det känns väldigt bra att vi har nått samma uppgörelse som förra året. Då fick jag spela 90 minuter i nästan varje match i Trelleborg och min utveckling gick framåt. Jag hoppas att det blir likadant i år och att det kan bidra till att jag kommer tillbaka ännu starkare, säger Erik Andersson.

huvudpartners

officiella partners