En avskedshälsning från Marko Johansson

Publicerad 11 augusti 2021 i Herr,Nyheter

Från Malmö FF:s fotbollsskola till SM-guld med A-laget. Marko Johansson lämnar MFF efter nästan 18 år i föreningen.

Min fotbollsresa började när jag var 4,5 år. Redan på den tiden fanns det bara ett lag som gällde, och det var himmelsblått.

Jag har under min resas gång i Malmö FF fått uppleva enormt mycket spännande saker. Från alla fina människor jag har spelat med och lärt känna, till alla spännande motståndare vi mött.

Jag har varit med om att ta SM-guld med juniorerna, spela EM i landslagsfotboll med juniorer och även representerat landslaget med U21. Mitt mest minnesvärda ögonblick i MFF-tröjan var definitivt min Champions League-debut som 16-åring. Men det absolut största jag fått vara med om, var att få vakta buren i A-laget. Att dessutom få kröna ett allsvenskt SM-guld på det är det vackraste jag fått uppleva hittills. Tråkigt nog fick jag aldrig uppleva det med den blåa väggen bakom mig.

Min resa går nu vidare mot Tyskland där nya utmaningar väntar. Det är med extrem sorg i hjärtat och tårar i ögonen jag lämnar mitt älskade Malmö FF för denna gången. Jag vill tacka alla som stöttat mig under min resa. Alla i klubben och framför allt alla fans. Att spela för Malmö har varit en ära, och våra vägar kanske möts igen någon vacker dag. Tack för allt Malmö, klubben i mitt hjärta. 💙 🌟 🌟

Stort lycka till i nästa omgång av Champions League-kvalet, grabbar. Igår var det alldeles för enkla tre poäng. Och alla vet vilken klubb man pratar om ute i Europa!

/ Marko

huvudpartners

officiella partners