Nya matchtröjan är här

Publicerad 15 mars 2024 i Nyheter

Malmö och Malmö FF är en stad och ett lag vars framgång är byggd på hårt arbete. Årets himmelsblå matchtröja är en hyllning till det arvet. Från arbetarstadens blåställ till fotbollsstadens blå ställ. Tröjan finns nu till försäljning i MFF Shopen.

Tillsammans med vår dräktleverantör PUMA är Malmö FF i dag stolta över att lansera vårt himmelsblå hemmaställ 2024.

Matchstället är en hyllning till MFF:s 80 år av framgång sedan det första SM-guldet 1944 och inspireras av den tid när fotbollslaget och arbetarstaden sida vid sida växte mot toppen och tillsammans skapade den mentalitet av att hårt arbete leder till stor framgång, som fortfarande lever stark i Malmö.

Den mentaliteten har tagit Malmö FF till 23 SM-guld, 15 cuptitlar, Europacupfinalen i München 1979 och Champions Leagues gruppspel vid tre tillfällen. 2024 går vi på herrsidan för ännu ett SM-guld, ytterligare en cuptitel och ett nytt Champions League-äventyr. På damsidan är målet att ta steget upp i Damallsvenskan. Det kommer att krävas hårt arbete för att lyckas.

Vi kommer att ha stödet från staden i ryggen och bära vårt gemensamma arv varje gång vi går ut till match. Tillsammans jobbar stad och lag hårt för att nya stora framgångar!

Redan i lördagens cupsemifinal borta mot Halmstads BK kommer herrlaget premiärspela i det nya matchstället och på söndagen bär damlaget det i träningsmatchen mot IFK Norrköping.

Sedan 2016 spelar MFF med Volkswagens logotyp på bröstet. I våra allsvenska matcher har Volkswagen fortsatt sällskap på tröjan av våra dräktpartners för herrar: Tillmobil på ryggens nederdel och Boozt på tröjärmen. För damerna ramar Efficy på ryggens nederdel respektive TicTac Learn på tröjärmen in matchställen.

MFF Shopen håller extraöppet på fredagen 11–16 och vår butik på Emporia har öppet 10–20.

huvudpartners

officiella partners