Daniel Bäckström lämnar Malmö FF efter säsongen

Publicerad 14 november 2020 i Herr,Nyheter

Assisterande tränare Daniel Bäckström lämnar Malmö FF efter säsongen 2020. Hans sista match blir hemmamatchen mot Östersunds FK den 6 december.

Daniel Bäckström anslöt till föreningen inför säsongen 2020 från en roll som assisterande tränare i Örebro SK. Han har tidigare varit verksam som akademichef i IFK Norrköping och som huvudtränare i IF Sylvia.

Han lämnar Malmö FF som svensk mästare efter att laget säkrade SM-guldet i den 27:e omgången.

Malmö FF vill rikta ett stort tack till Daniel Bäckström och önskar honom lycka till framöver!

Daniel Bäckström

– Min plan var att stanna i MFF under en längre tid men ibland blir inte livet exakt som man tänkt sig. Anledningen till mitt beslut är att jag vill vara tillsammans med min flickvän och familj uppe i Stockholm, och jag känner att timingen för det är rätt nu.

– Jag har trivts väldigt bra i klubben och även om det blev en kortare tid än vad jag tänkt mig är jag glad över allt jag har fått uppleva här. Alla människor jag har fått lära känna och jobbat med kommer jag alltid att bära med mig. Att få avsluta med ett SM-guld är såklart också ett minne för livet.

Daniel Andersson

– Ända sedan Daniel kom till oss har han varit en väldigt uppskattad del av ledarstaben och även klubben i stort. Han är inte bara en duktig tränare utan också en person som är lojal och sprider mycket glädje runt omkring sig. Det är alltid tråkigt när kompetenta och trevliga människor lämnar MFF men vi respekterar och har förståelse för Daniels beslut.

Jon Dahl Tomasson

– Fotboll är viktigt, men det finns saker i livet som är ännu viktigare – sina nära och kära. Malmö FF är en professionell och ambitiös klubb, men inom det ryms naturligtvis också känslor och medmänsklighet. Vi har full förståelse för Daniels beslut och önskar honom lycka till, även om det är väldigt tråkigt eftersom vi förlorar en duktig tränare.

huvudpartners

officiella partners