B-laget besegrade Lunds BK

Publicerad 18 juli 2006

***Uppdaterad*** Det blev 2-1 till MFF-bilagan mot Lunds BK. 90 minuter för Edward Ofere med ett mål och en assist tillhörde ljuspunkterna.

Malmö FF B – Lunds BK A
2 – 1 (2-0)

Mål
1-0 17 min Emil Hallfredsson
2-0 21 min Edward Ofere
2-1 68 min Fredrik Karlsson

Startuppställning:

Niklas Hammer

Marcus Westerlund(79′), Johan Nilsson Guiomar, Raoul Kouakou, Niklas Hansson(63′)

Robin ”T” Nilsson, Andreas Wihlborg(76′), Emil Hallfredsson(45′), Labinot Harbuzi(45′)

Cidimar, Edward Ofere

Ersättare: Festim Bytyqi, Guillermo Molins(46′), Joakim Persson(46′), Robin Andersson(76′), Philip Milenkovic(63′), Mak Dzonlagic(79′).

MFF tog tag i matchen bra, dominerade första halvlek och gjorde två mål inom loppet av fyra minuter. 1-0 kom efter dryga kvarten på ett snyggt anfall: Cidimar spelade loss Edward Ofere, som spelade vidare in till Emil Hallfreðsson, som fri framför mål inte gjorde några misstag i avslutet. 2-0 strax efter drygade Edward Ofere ut ledningen med ett liknande mål: Labinot Harbuzi passade Andreas Wihlborg på högerkanten, hans slog en djupledsboll till Cidimar, som satte in den framför mål – och där fanns denna gång Edward Ofere.

– Första halvlek är riktigt bra. Då hade vi god fart, bra löpningar och säkert försvarsspel – och de hann inte med. Uppställningen som startade matchen hade en annan tyngd och det var en viss skillnad i spelkvalitet, kommenterar Alf Westerberg

I andra halvlek gjordes fem byten, varav två i paus – Labinot Harbuzi och Emil Hallfreðsson ut – och visst påverkade de matchen. Spelkvaliteten sjönk i andra halvlek och Lunds BK kom igång ordentligt med farligt djupledsspel och flera bra chanser. En av dem gav reducering i 68:e minuten. Men MFF kom tillbaka sista kvarten, och hade en nick i mål av Cidimar som dömdes bort för ruff.

Dessvärre var det en fotskada som tvingade fram bytet av Labinot Harbuzi redan i paus, det är ännu oklart hur allvarlig den är.

Med 11 minuter kvar sattes så den förste 90-talisten i spel: Mak Dzonlagic bytte av Marcus Westerlund på högerbacken.
– En dyster dag för en gammal tränare… jag tyckte det kändes konstigt när jag matchade en 80-talist för första gången, och nu… suckade Alf Westerberg – men var givetvis mycket nöjd med att en så ung spelare tagit sig fram, och dessutom gjorde ett klart godkänt inhopp.

Cidimar, då? Den 22-årige, provspelande brasilianske anfallaren fick 90 minuter. Alf Westerberg lät inte superlativen hagla, och det återstår väl att se om det blir någon slags fortsättning.
– Han gjorde ett bra jobb och var inblandad i ett av målen, men man kunde önskat att han blivit mer delaktig i matchen.

– Jag är relativt nöjd med matchen. Första halvlek är över lag bra. Johan Nilsson Guiomar fick spela 90 minuter och det är bra. Robin ”Tomelilla” Nilsson gjorde ett starkt jobb i sin mittfältsroll, framför allt i första och Edward Ofere gjorde en skaplig insats i sin första fulla match på länge, sammanfattade Alf Westerberg träningsmatchen mot Lunds BK.

På måndag väntar så nästa match i reservlagsserien, Halmstads BK borta.

/Tobias Christoffersson