Rapport från Cypernlägret dag 6, last chapter.

Publicerad 18 mars 2007

Anders Andersson lämnar sin sista rapport från Cypern. Från och med nu är det full fokus på matchen imorgon och sedan väntar hemresa till blåsiga Malmö.

Idag kan man läsa om en kränkt Greger, en tondöv Ola Toivonen, en återupplevd barndom och svaret på gårdagens kluriga frågor.

Vi tackar Anders för den här gången.

Jaha. Vad ska jag skriva om idag då?

Det har varit en mycket händelsefattig dag på Cypern.

Det är ju näst sista dagen här nere och det börjar kännas bra nu. Vi bor inte i någon stad och det finns liksom inte mycket att göra om dagarna häromkring. Ska bli ruskigt skönt att komma hem till sina kära därhemma. Saknaden börjar bli stor.

Ja det må jag säga. Att vara på Tjänsteresa är inte alltid en dans på rosor.

Vi åkte som vanligt ut till träningsplanen kl halv 10. Idag var det en lätt träning då vi har match imorgon. Positionsspel och en del fasta situationer kördes igenom. Avspänt och glatt på träningen och solen sken men dessvärre gjorde vinden honom sällskap på scenen idag. Hoppas det är vindstilla imorgon under matchen så att Sankan kommer över halvplan med insparkarna.

Efter träningen var det lunch och min tur att ha personliga samtal. Inget av intresse att rapportera därifrån.

Fick lite sol idag också men efter en stund blev det för kallt i vinden och man tvingades söka sig inomhus.

Dagens andra pass avklarades längs stranden. Det var Greger Som höll i 40 minuters lätt jogging. Motvind åt ena hållet och, till skillnad från Malmö, medvind åt det andra.

När jag ändå är inne på Greger så har det indirekt och även direkt, kommit till min kännedom att han känt sig kränkt och felaktigt behandlad på denna sida.

Det som åsyftades var förmodligen meningen ifrån igår; ”ett patetiskt försök helt enkelt” beträffande mannens aningen misslyckade terrorattack av fantastik four.

Jag vill nu i detta Öppna brev, som även gått iväg till alla respektabla tidningar, be min gode vän Greger Andrijevski om ursäkt. Nu kommer det ju pga nämnda selektion inte vara många tidningar som får detta men ändå. Jag gick över gränsen när jag använde ord som patetiskt och det är jag innerligt ledsen för. Om folk i Gregers närhet såsom familj och vänner, tagit skada av detta så finns det ingen ledsnare än jag. Jag ber återigen om ursäkt och kan bara säga att det är beklagligt att jag uttryckt mig så vårdslöst. Jag borde givetvis ha använt ord som uruselt, katastrofalt, meningslöst, sopigt, avdankat, fjolligt, horribelt, spänningslöst eller fjantigt försök.

Hoppas detta gör att vi alla kan gå vidare och glädjas åt vad livet har i sitt sköte.

Det otroliga är ju, om man ska vara riktigt ärlig, att grabbarna INTE blev rädda… Hyfsat avtrubbade killar.

Gick förbi Ola Toivonens rum idag och kände en fläkt av nostalgi. Ur hans högtalare strömmade välkända toner från en tid då en annan var barn. ”vi missa sista tåget och fick sova ute. Jag är blöt som en Katt, men vad gör väl det? För nu har vi flytet. Nu är det som det ska. För här sitter, Helena och Jag”. Med barnbandet The PINKS.
De kommer från Degerfors precis som Ola så där fanns kopplingen. Gick in och betade av ”Det spelar ingen roll hur du ser ut”, Lucky Luke och andra låtar som gjorde dem till idoler för ungarna på 80-talet. Måste nog erkänna att det lät mycket bättre när man var i 10-års åldern. Men kul var det i alla fall. Tyvärr blev Ola sporrad av denna musikframgång att han gick runt och sjöng på deras låtar resten av dagen. Kunde man faktiskt varit utan. Det får bli ett nytt smeknamn på Toivonen. Tondövs-Ola.

Slog mig just att man verkligen återupplever sin barndom här. Polisskolan igår och The Pinks idag. Vad blir det i morgon? Loranga läsk till middagen. Hubba Bubba tuggummi därefter och Filmen V dubbad på grekiska på kvällen??? Vore nåt det.

Jari ”Mustalaiinen” Litmanens visum har utlöpt och han har återvänt till Finland. Ska ladda på landskampsläger som JJ också kommer att ansluta till när vi kommit hem.

Är Hammarby bandy 2000-talets Cliff Barnsare? Har spelat i 7 finaler och har inkasserat lika många förluster. En bragd så god som någon.

Jag har insett att jag aldrig borde lånat ut mina utmärkta högtalare till våra rumsgrannar Gabriel och Junior. Nu tvingas man lyssna på Sambarytmer dagarna i ända genom de tunna väggarna. Ett tag är det väl ok men som vi så fint uttrycker det i Sverige; Lagom är bäst. Jävla brassar. Jag får nog ta och komma med lite falsk information nästa gång jag tolkar något åt dem. He he. Nu känns det genast bättre.

Klarade ni av frågorna ni fick igår?

Om inte så kommer svaren här:

Postavgift. PORTO

Havsvidunders bordspålägg HAJDUK

Kroppsdels kaffe BENFICA

Titta på hus SEVILLA

Organsbassäng LIVERPOOL

Taube på EVERTON

Var tomten kommer ifrån kommer jag inte ihåg men bara han kommer varje Jul så är i alla fall jag nöjd.

Vinnande lag i våran tävling blev högoddsarna: Skoog, Sankan, Robin och Eddie. Även en blind höna … Fast det är I och försig inte första gången som Skoog håller sig framme vid frågesporter. Han hara lite i huvudet trots att han e från Göööööteet.

Eftersom vi imorgon kommer att ha fullt upp så blir detta min sista text för denna gång. Hoppas ni tyckt det varit intressant att höra om våra liv och om så inte varit fallet så kanske dessa texter istället botat era problem att somna och då har det inte varit förgäves.

I vilket fall som helst så blir man inte av med mig så lätt eftersom jag under säsongen kommer att skriva en del i tidningen METRO. Det blir filmrecensioner, matlagningstips och en och annan politisk artikel antar jag.

Nej nu ljög jag igen. Det kommer otroligt nog att handla om fotboll och MFF.

Hursomhelst.

Tack för denna gång och ta hand om varandra.

AA