Kort rapport från Bern

Publicerad 22 augusti 2005

MFF är på plats och väl inkvarterat i ett genomregnat och bitvis översvämmat Bern, vars världsarvsmärkta stadskärna ickedestomindre har sight-setts av truppen under förmiddagen. 19:30 väntar träningspass på arenan.

Efter en och en halv timmes busstur från Zürichs flygplats till Bern checkade Malmö FF igår kväll in på Hotell Allegro. Bemötandet har varit utmärkt och inkvarteringen god, medan vädret är desto sämre, berättar Patrik Jandelin i en kort lägesrapport från den schweiziska huvudstaden. Det har i själva verket regnat i princip konstant, inte bara sedan lagets ankomst utan sedan veckor tillbaka (i södra Schweiz rapporteras även snöfall!). Delar av Bern har råkat ut för översvämningar när flodvattnet stigit upp till en meter, emellertid är höjdskillanderna stora och såväl arenan som de delar där MFF rört sig ligger utom fara.

Under förmiddagen gjorde manskapet en traditionell sightseeingtur i Berns världsarvsmärkta gamla stadskärna, för att sedan äta lunch. 19:30 väntar ett träningspass på matcharenan, varifrån vi liksom tidigare dessvärre inte kan rapportera något, då all media måste lämna efter 20 minuter.

Alla 19 man uppges finnas tillgängliga i stunden, men för Olof Persson och hans uttänjda sidledband kommer en eventuell medverkan sannolikt att vara oviss in i det sista. Det är ett sammansvetsat gäng som väntar på avspark med näven knuten i byxfickan, bara fokuserade på en sak: ”nu jävlar gäller det, det här ska vi klara!”

Hemsidan kommer att uppdatera läget efterhand, dock troligen inte mer förrän imorgon tisdag.