Noll mål och noll poäng i Borås

Publicerad 05 juli 2020 i Herr,Nyheter

Malmö FF fick se sig besegrade på bortaplan efter att IF Elfsborg gjort matchens enda mål.

Regnet piskade och vinden ven i Borås när Malmö FF tog emot IF Elfsborg på bortaplan i den sjätte omgången av Allsvenskan. Elfsborg kom ut med energi och gick till anfall direkt. Fredrik Holst testade om Johan Dahlin var med i MFF-målet med ett avslut utifrån som gick i stolpen.

Trotts chockstarten arbetade sig Malmö snabbt tillbaka in i matchen och tog över bollinnehavet. Med kvarten spelad klev Anel Ahmedhodzic upp i banan och med en fantastisk djupledsboll hittade han in till Guillermo Molins i straffområdet. Anfallaren tog med sig bollen och gick på avslut som Elfsborgsmålvakten räddade.

Malmö fortsatte att utmana längs kanterna. I den 25e spelminuten hittade ett inlägg från Safaris vänsterfot sånär pannan på Jo Inge Berget. Norrmannen revs omkull i straffområdet och gästerna vädjade om straff men domaren valde att låta spelet fortsätta.

På tilläggstid av den första halvleken fixade Elfsborg fram en hörna. Där nådde hemmalaget högst och med en nick i ryggen på en MFF-spelare ställde bollbanan Johan Dahlin i målet. Med bara sekunder kvar kunde Elfsborg ta ledningen i matchen.

Kort in i andra halvlek gjorde MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson ett trippelbyte för att väcka laget. Men Elfsborg var hetare mer noggranna i sitt spel. Elfsborg tog över matchen allt mer och MFF hade svårt att skapa målchanser. Istället var Elfsborg ytterst nära att göra 2-0 på en ny nick, den här gången från nära håll efter inlägg men Johan Dahlin stod för en enastående enhandsräddning.

Med kvarten kvar var det dags för en efterlängtad comeback. Ola Toivonen hoppade in och bidrog med tyngd i anfallet direkt. Men den här dagen räckte spelet inte till någon poäng och Elfsborgs mål på tilläggstid av den första halvleken blev matchens enda. Förlusten var MFF:s första i Allsvenskan för säsongen.

– Vi spelar långt och chansar för mycket i våra passningar i stället för att göra det enkelt och spela på fria spelare. Jag tycker att vi gör en något bättre andra halvlek i sättet hur vi vill spela men vi skapar inte tillräckligt många chanser för att kunna vinna den här matchen. Jag tycker Elfsborg förtjänar att vinna den här matchen, sa JDT efter matchen.