Stark första halvlek gav seger

Publicerad 15 februari 2020 i Herr,Nyheter

3–0 efter 45 spelade minuter räckte till seger mot Jönköpings Södra IF på lördagskvällen. Slutresultatet skrevs till 3–2.

MFF tog på lördagskvällen emot Jönköpings Södra IF i en träningsmatch på Malmö IP. Tränaren Jon Dahl Tomasson mönstrade en helt ny elva från det lag som på eftermiddagen besegrade Syrianska FC i Svenska Cupen med 8–0.

Det unga MFF satte hög press i den första halvleken och imponerade såväl offensivt som defensivt. Dessvärre tvingades Hugo Andersson till ett byte redan efter kvarten spelad. 17-årige Noah Eile ersatte i mittförsvaret.

I den 20:e minuten slet sig Tim Prica loss, efter en fin passning från Jo Inge Berget. Prica rundade målvakten och satte kyligt 1–0 för MFF.

Sören Rieks utökade sedan ut ledningen till 2–0 via ett behärskat avslut innan Erdal Rakip i halvlekens sista minut satte 3–0.

Andra halvlek blev sömnigare från MFF-håll. Laget hade svårt att hålla uppe tempot och Jönköpings Södra IF bjöds in i matchen.

Närmare än 3–2 kom gästerna från Småland aldrig och den siffran stod sig därmed matchen ut.

– Det var en fin match med bra intensitet. Det var bra för mig att få en match med hög kvalitet i högt tempo, säger Anders Christiansen, som hade goda ord att säga om sin mittfältskollega Amel Mujanic.

– En fin spelare, talangfull och med en stor framtid framför sig. Jag tycker han gör en fin match, säger ”AC”.

Malmö FF: Tim Prica (20′), Sören Rieks (34′), Erdal Rakip (45′)