Fotbolls- och idrottsakademier

Malmö FF:s fotbolls- och idrottsakademier har funnits sedan 2005. De erbjuder talangfulla högstadieungdomar möjligheten att kombinera satsningen på att utvecklas som idrottare med en seriös satsning på skolan.

Satsningen på skolan har varit ett bärande inslag ända sedan starten. En majoritet av eleverna kommer inte att kunna försörja sig på sin idrott och måste ha en utbildning att falla tillbaka på. Upplägget har varit så framgångsrikt att skolresultaten i Malmö FF:s akademi är bland de allra bästa av de kommunala skolorna i Malmö.

I samarbete med Malmö Stad har verksamheten utvidgats till att omfatta andra idrotter än fotboll. Skolan på Swedbank Stadion är numera öppen även för flickor och pojkar inom badminton, basket, fotboll, friidrott, handboll, innebandy, ishockey, squash och tennis som växer och utvecklas genom MFF:s akademikoncept.

Verksamheten finns inte längre bara på Swedbank Stadion. Korsavadsskolan i Simrishamn, Ringsjöskolan i Höör, Hagalidskolan i Staffanstorp och Linnéskolan i Malmö har fotbollsklasser i samarbete med Malmö FF och helt enligt vårt koncept. Vi arbetar intensivt med detta framgångsrika akademikoncept och ser oss gärna som delaktiga i ytterligare akademier i vår framtida verksamhet.

Utöver de redan nämnda akademierna kommer vi till hösten att finnas i Burlöv, Hässleholm, Kristianstad, Lomma och Bjärred.

Läs mer om ansökan till fotbolls- och idrottsakademierna 2016/2017 >

Malmö
Linnéskolan 
Hagalidskolan  
Korsavadsskolan
Ringsjöskolan
Vårboskolan
Fjälkingeskolan
Lomma/Bjärred
Västerskolan, Hässleholm

Kontaktpersoner
Jan-Olov Kindvall: 0708-19 42 45, jan-olov.kindvall@mff.se
Per Ågren: 0733-20 64 60, per.agren@mff.se