Välkommen till Malmö FF, Fredrik Andersson

2015-07-27 10:30:00

Malmö FF har skrivit kontrakt med den 26-årige svenske målvakten Fredrik Andersson som närmast kommer från Örgryte IS. Avtalet gäller till och med 2016 med option på ytterligare ett år.

Efter Zlatan Azinovics olyckliga skada i returmatchen mot FK Zalgiris Vilnius har det stått klart att Malmö FF:s trupp behöver ytterligare en målvakt som komplement till etablerade Johan Wiland och den lovande Marko Johansson. Fredrik Andersson kom från Skene IF till Örgryte IS i början av 2011 och har representerat Örgryte IS sedan dess. Han tog över som ordinarie målvakt i Örgryte inför förra säsongen och har därefter gjort sig bemärkt genom många bra insatser och som en målvakt med större kapacitet.

I Malmö FF kommer han få tröja nummer 29.

Daniel Andersson, sportchef i Malmö FF:

”Fredrik är en målvakt som gjort det väldigt bra i Örgryte. Han är rörlig för att sin storlek och har en bra räckvidd. MFF blir såklart några nivåer upp för honom, men Jonnie Fedel och jag har sett honom mycket och ser att det finns mycket att hämta. Förhoppningsvis kan vi få en liknande utveckling som Robin Olsen hade som tog steget från division 2 när han kom tillbaka till MFF”

Press är fria att använda vår bilder på Fredrik Andersson om "MFF.se" uppges som källa.

Högupplöst bild 1.
Högupplöst bild 2.