Välkommen till MFF, Yoshimar Yotún

2015-01-27 11:59:00

Malmö FF har förvärvat den 24-årige peruanske vänsterbacken Yoshimar Yotún. Kontraktet sträcker sig över tre år.

Yoshimar Yotún debuterade i Perus landslag 2011 och är sedan dess ordinarie vänsterback med 34 landskamper på meritlistan. Han är teknisk och spelskicklig och har en offensivt orienterad spelstil. De senaste säsongerna har han spelat för regerande peruanska ligamästarna Sporting Cristal och brasilianska Vasco da Gama.

Yoshimar Yotún
- Malmö FF är en stor klubb som vann ligan förra året och spelade i Champions League. Det är viktigt för en spelare att spela i en klubb som kämpar om titlar. När jag fick höra om MFF:s intresse kunde jag inte tacka nej då det är en väldigt bra möjlighet för mig och min utveckling som fotbollsspelare.

- Jag brukar inte prata så mycket om mig själv, men det jag kan berätta är att jag vid varje träning och match kommer ge allt för att Malmö ska fortsätta skriva nya kapitel i klubbens stolta historia. Malmö FF är en vinnande klubb som alltid strävar framåt och högre.

Daniel Andersson:
- Yoshimar Yotún är en spännande spelare. Med sin snabbhet och teknik har han goda förutsättningar att bli en viktig spelare i Allsvenskan och i Europaspelet. Det blir en omställning att flytta till ett nytt land och en ny kontinent, men vi ska göra allt för att han och hans familj ska trivas så att han så fort som möjligt kan visa sina kvaliteter fullt ut.

 

Yoshimar Yotún kommer att spela i nummer 13.

 

Bienvenido a Malmö, Yoshimar!