Emil Forsberg lämnar Malmö FF

2015-01-07 10:46:00

Yttermittfältaren Emil Forsberg lämnar Malmö FF för spel i tyska RB Leipzig.

Emil Forsberg kom till Malmö FF från GIF Sundsvall inför säsongen 2013. Under sina två år i MFF har han vunnit två SM-guld, två supercupguld och spelat gruppspel i Champions League. Ifrån sin position ute till vänster på mittfältet har Emil Forsberg varit en viktig kugge i lagets offensiva spel tack vare sin kreativitet och bollkänsla och varit starkt bidragande till våra framgångar.

 

Malmö FF önskar Emil Forsberg lycka till i hans nya klubb.

Daniel Andersson, sportchef i Malmö FF:

- Emil kom till oss som en stor talang och har under sin tid i Malmö FF utvecklats till en allsvensk spelare av högsta klass som kombinerar teknisk skicklighet med effektivitet och poäng. Han har även utvecklats utanför planen, exempelvis i fråga om att träna och äta rätt, något som har bidragit till att göra honom till den skickliga professionella fotbollsspelare han är i dag.

Emil Forsberg:

Jag har fått berättat för mig att jag under mina två år i MFF ofta fallit tillbaka på två återkommande svar när jag blivit intervjuad innan eller efter match: ”Det är kul att spela fotboll” och ”Fantastiskt”.

Anledningen till att jag ofta återupprepat dessa två svar är egentligen väldigt enkel: Det är väldigt kul att spela fotboll i Malmö FF och det är fantastiskt att få spela i Sveriges bästa lag.

Efter två år är det dags för mig att testa på ett nytt äventyr och jag vill därför ta tillfället i akt att säga tack.

Tack för det att ni alla tog emot mig så väl. Efter att ha bott hela mitt liv i Sundsvall packade jag och min sambo allt vi hade och flyttade till en stad långt ner i söder där vi blev mottagna med värme och kärlek. Både jag och min sambo har älskat varenda sekund som vi spenderat i denna fantastiska stad.

Tack till alla spelare och ledare som utvecklat mig till en bättre fotbollsspelare och som gett mig otroligt fina minnen på plan som såväl i omklädningsrummet och under långa hotelldagar i väntan på viktiga matcher.

Tack till alla som jobbar för Malmö Fotbollförening. Vi spelare må spela matcherna på plan men jag vet att alla inom organisationen jobbar stenhårt för att klubben tillsammans ska nå de gemensamma målen som sätts upp och ni är en stor del i att det gått så bra. Jag kommer verkligen sakna dagarna inne på Stadion med alla fantastiska människor som är där och visar sitt enorma stöd. Speciellt tack till Anne-Maj Jansson som gör så mycket för laget där hon jobbar i det tysta.

Tack till alla supportrar som ibland gjort det omöjligt för oss spelare att höra varandra på plan med er mäktiga sång, men som istället gett oss ett enormt självförtroende och en glädje att spela i den himmelsblåtröjan.

Kortfattat så har ni gett mig de två bästa åren av mitt liv. Tack!

Jag kom till Malmö FF med en förhoppning om att vara med om något stort och jag kan lugnt säga att det har jag fått vara.

Nu väntar nya utmaningar för mig och även för Malmö FF (som jag vet kommer att försvara guldet ännu en gång och ta sig ut i Europa).

Tack för allt!

 /Emil Forsberg