Malmö FF är svenska mästare 2014

2014-10-05 18:56:00

Eftersom både IF Elfsborg och IFK Göteborg båda förlorat tidigare under söndagen behövde Malmö FF bara ta en poäng uppe på Friends Arena för att säkra seriesegern. AIK började bäst och hade en del chanser i matchens inledning. MFF kämpade sig in matchen och visade upp större individuella kvalitéer än sina motståndare och såg till att inte bara knippa en poäng utan plockade med sig alla tre poäng samt titeln Svenska mästare.

Inför de 23 247 personerna på Friends Arena var det hemmalaget AIK som tog tag i taktpinnen i matchens inledning. AIK kändes tunga framåt och var duktiga på att hålla fast bollen på MFF:s planhalva. Trots en hel den heta chanser lyckades inte AIK finna skärpan i avsluten utan istället var det MFF som kunde ta ledningen efter att Magnus Eriksson lyft in en frispark ifrån vänsterkanten och Isaac Kiese Thelin kunde komma högst upp och nickade in 1-0 till MFF.

Magnus Eriksson utökade ledningen i den andra halvleken efter att han dragit in i från sin högerkant, spelat vägg med Emil Forsberg och ohotad i straffområdet kunde Eriksson behärskat trycka in 2-0 till MFF.

Efter det andra målet hade MFF en bättre period där laget spelade lugnt och avvaktande. Med cirka tjugo minuter kvar av matchen kom AIK:s duktiga Nabil Bahoui ensam med Olsen och kunde rulla in AIK:s första mål för kvällen.

Samma Bahoui kvitterade även till 2-2 på frispark men bara minuten senare kunde Markus Rosenberg tysta Friends Arena med sitt 3-2 till Malmö FF och det enda som hördes på nationalarenan var de 2245 personerna på MFF-sektionen som började räkna SM-guld

 

Mästarna från Malmö, här är vi!