Välkommen till Malmö

onsdag, 1 februari 2012

Vilken festlig premiärvecka det blev för Miiko Albornoz när han kom till Malmö.
• På söndagen hälsade 23 000 åskådare på Swedbank Stadion honom välkommen.
• På fredagen samma vecka drog Malmöfestivalen igång, bara en längre utspark från den etta han bor i just nu på Gamla Väster.
• På lördagen allsvensk debut mot Gais – och nära att bli målskytt.
• På tisdagen inhopp i Champions League Play-off mot GNK Zagreb. Läs mer →

Filip Stenström

onsdag, 1 februari 2012

Filip Stenström fick vänta två år på sin allsvenska debut, men när den kom klarade han den med glans, likaså elddopet i hemmamatchen mot Rangers. MFFs coming man på högerbacken tackar sin inställning för att han är här och ser till att ha huvet med sig också utanför plan.
Läs mer →

Snart är Daniel inte bara pappa till målen

onsdag, 1 februari 2012

Daniel Larsson är inte nöjd med sin säsong så här långt, och han är fortfarande lite förbannad över vad som hände i matchen mot Gais. Men väskan är packad och han är redo – och då talar vi inte om sommartransfern.
Läs mer →

Ricardinho flyttar när han stannar

onsdag, 1 februari 2012

Ricardinho stannar. Alltså flyttar han. Med förlängningen av kontraktet klar kan Ricardinho och hans fru Raquel äntligen göra slag i saken och flytta till en större lägenhet. Nu ser MFFs vänsterback fram emot nya titlar och tre nya år i stan.
Läs mer →

Markus tog vara på chansen när den kom

onsdag, 1 februari 2012

Efter två säsonger av skador och bänknötande har Markus Halsti äntligen blivit bofast
i MFF-startelvan igen, såväl som mittback som högerback. Markus njuter av att spela regelbundet – och gläds även- över sin comeback i finska landslaget.
Läs mer →

Här är Ulrichs yndige land

onsdag, 1 februari 2012

Samtidigt som MFFs backklippa Ulrich Vinzents var med och spelade hem SM-guldet ifjol slet han och frun Stine hårt med att renovera upp en 70-talsvilla i hemstaden Ringsted.
Nu skördar familjen frukterna av mödan.
Läs mer →

Från Arlöv till Europa

onsdag, 1 februari 2012

Googla på Arlöv och du finner på Wikipedia att det är huvudorten i Burlövs kommun. Drygt 10 000 människor håller till där. Arlöv är ett samhälle som utmärker sig genom en blandning av låg villabebyggelse och höghus- och
industriområden. I centrala Arlöv dominerar sockerbrukets lokaler. Det är ungefär det. Och så pågastationen förstås. Läs mer →

"Det är viljan att vinna som tar en någonstans"

onsdag, 1 februari 2012

Ivo Pekalski är en av alla de unga talanger som slagit igenom på senare tid i Malmö FF. Som 18-åring anslöt han till truppen från Landskrona BoIS sommaren 2009 och under 2010 etablerade han sig på allvar i startelvan.
Läs mer →

Bröder i himmelsblått

onsdag, 1 februari 2012

Amin Nazari och Omid Nazari. Två bröder som började i MFFs fotbollsskola som femåringar. Två bröder som nu båda uppfyllt drömmen att gå hela vägen till A-laget och göra allsvensk debut.
Och som mot självaste Milan fick se nästa dröm bli sann: att spela tillsammans på MFFs mittfält. Läs mer →

Intervju med Ranegie

onsdag, 1 februari 2012

18 mål på 22 matcher. Skytteligaledaren Mathias Ranégie kommer till Malmö FF med ett fantastiskt målfacit, men också med en fantastisk utveckling som fotbollsspelare bakom sig. Nu är han redo för nästa steg.
6-12-18. Så många mål har Mathias Ranégie gjort i Allsvenskan 2009, 2010 och 2011 – hittills, ska förstås tilläggas. 18 var så många mål han hann med innan han kom till MFF sista veckan i augusti. Sedan dess – två allsvenska matcher med sitt nya lag utan nätkänning. Läs mer →