Välkommen till Malmö FF, Anders Christiansen!

2016-01-26 13:55:00

Anders Christiansen har skrivit på ett kontrakt med Malmö FF som sträcker sig till och med 2018. Han kommer närmast från AC Chievo Verona och ansluter till truppen på söndag den 31/1.

Den 25-årige mittfältaren har tidigare representerat Lyngby BK och FC Nordsjælland i danska Superligaen. Totalt har han gjort 127 danska ligamatcher och 5 Champions League-matcher. Han har också noterats för 23 U-landskamper och 3 A-landskamper – den senaste i mars 2015.

– Vi har följt Anders Christiansen sedan han spelade i FC Nordsjælland. Det är en skicklig passningsspelare som jobbar hårt, är aggressiv och en bra bollvinnare. Han är skicklig på att bygga upp spelet bakifrån och kommer vara viktig när vi ska återerövra bollen, säger Daniel Andersson, sportchef Malmö FF.

När Anders Christiansen tillsammans med resten av truppen flyger till träningslägret i Dubai på söndag gör han det med nummer sju på ryggen. Han har det senaste året tillhört italienska AC Chievo Verona och gjort 4 Serie A-matcher för klubben. Den sparsamma speltiden är inget frågetecken för Daniel Andersson som känner till förhållandena i Italien väl.

– Jag vet att det kan vara svårt att få speltid om man inte kommer in i det helt rätt från början. Anders Christiansen är en väldigt duktig spelare och det kommer vi att få se framöver. Han är redan i god form och den kommer att bli ännu bättre.

Anders Christiansen känner att han har utvecklats i Italien och ser fram emot att komma igång med Malmö FF.

– Det senaste året har jag blivit en bättre fotbollsspelare och mer mogen människa. MFF är ett bra lag med stor konkurrens om platserna men jag hoppas på att kunna göra mig förtjänt av en plats och börja spela matcher, säger Anders Christiansen.

– MFF är Sveriges främsta klubb och har vunnit många titlar. Det är en av orsakerna till att jag tackade ja. Jag älskar att vinna.

 Malmö FF hälsar Anders Christiansen varmt välkommen!

Ladda ner högupplöst pressbild (vänligen ange källa MFF.se)