MFF skriver lärlingskontrakt med Mattias Svanberg

2015-07-27 16:03:00

Mattias Svanberg är född 1999 men har hela tiden spelat med de äldre åldersklasserna och under de senaste månaderna har den talangfulle mittfältaren tränat och spelat med A-laget och under måndagen skrev han lärlingskontrakt med MFF.

- Mattias har tidigt varit uppe och tränat med A-laget och visat att han duger på den här nivån. Han klarar tempot, fysiken och tycks hela tiden höja sig till den nivå som han flyttas upp till. Han är en stor, stor talang som med hårt jobb, både från honom själv men även ifrån oss, kan bli en riktigt duktig fotbollsspelare, säger Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson.

Mattias har under de senaste månaderna tränat med Malmö FF:s A-lag och satt med på bänken i hemmamatchen mot Djurgårdens IF och medverkade i träningsmatcherna mot FC Höllviken och Slovan Liberec.

- Riktigt skönt att det är klart att jag får lärlingskontrakt och flyttas upp, det är ytterligare ett steg i min fotbollskarriär. Jag måste etablera mig på seniornivå för att fortsätta att utvecklas, säger Mattias Svanberg och fortsätter:

- Om du spelar med bättre och äldre spelare så blir du bättre som fotbollsspelare. Du omringas av duktiga spelare och allting går snabbare, men har du bara koll på det så tycker jag att det är lika enkelt som vanligt – det handlar om att spela fotboll, oavsett nivå.

Vad känner du att du utvecklat under de senaste veckorna då du tränar med A-laget?
 -Jag har fått mer erfarenhet och bättre fysik. Det handlar om att komma in i gruppen och öka självförtroendet. Jag tror att jag kan bli bättre på det mesta, jag behöver få bättre tryck i passningar och alltid vara förberedd när jag får bollen.

- Jag vill inte bara vara med för att lära och se, utan mer: se och köra. Våga misslyckas för att kunna lyckas senare. Får du då dessutom stöd, som jag får av tränarna och Åge, har du mindre att förlora, avslutar Mattias.


Kontraktet är skrivit till och med 2016 och Mattias kommer att spela i nummer 32.
Pressen är fria att använda denna högupplösta bild på Mattias Svanberg om fotocredit går till "MFF.se".