Välkommen till Malmö FF, Johan Wiland

2015-07-22 11:01:00

Malmö FF har skrivit kontrakt med den svenske målvakten Johan Wiland som närmast kommer från FC Köpenhamn. Johan Wiland ansluter till MFF:s träning redan i dag och är spelklar till lördagens match mot GIF Sundsvall. Avtalet gäller till och med 2017.

Johan Wiland är en rutinerad 34-årig målvakt som tidigare i karriären har representerat IF Elfsborg och FC Köpenhamn. I Elfsborg spelade han drygt 200 allsvenska matcher och vann ett SM-guld. I FC Köpenhamn spelade han närmare 200 tävlingsmatcher och vann tre danska mästerskap. Han har utsetts till årets målvakt vardera två gånger i svensk och i dansk fotboll. Det senaste året har speltiden emellertid varit begränsad i FC Köpenhamn.

I Malmö FF kommer han att få tröja nummer 1.

Johan Wiland:

Det känns jättebra att komma till en klubb som storsatsar varje år. Malmö FF har vunnit Allsvenskan två år i rad och spelar även ute i Europa, det betyder mycket att komma till en klubb som satsar. Jag har kommit upp lite i ålder men har fortfarande hungern kvar och jag vill hela tiden utvecklas och jag tror detta är ett bra steg för det, säger Johan Wiland och fortsätter:

- Jag är en lugn och trygg målvakt som försöker spela mitt spel hela tiden. Jag vill inte säga att min spelstil förändrats utan att jag har bara blivit mer rutinerad längs vägen. Jag känner att jag har högre toppar nu förtiden och en högre lägsta nivå, och det är väl tack vare min rutin. 

Daniel Andersson:

- Johan är en väldigt erfaren och komplett målvakt som kommer att bidra mycket med sin kvalité och turin. Han är tävlingsinriktad och visat en stor vilja att komma till Malmö FF.Press är fria att använda vår bild på Johan Wiland om "MFF.se" uppges som källa.
Högupplöst bild.