Filip Helander lämnar Malmö FF

2015-07-22 19:49:00

Malmö FF och den italienska klubben Hellas Verona FC är överens om en övergång för Filip Helander. Övergången träder i kraft med omedelbar verkan. 

Filip Helander kom som 15-åring till Malmö FF från Husie IF. I ungdomslagen gjorde han sig snabbt bemärkt som en lovande innerback med potential att nå långt. Som 18-åring fick han sommaren 2011 lärlingskontrakt och flyttades upp i A-truppen. I oktober samma år debuterade han i Allsvenskan i hemmasegern mot Syrianska FC. Ett år senare, på hösten 2012, tog Filip Helander över den ena platsen som mittback när Daniel Andersson tvingades till ett skadeuppehåll, en ordinarie plats som har varit Filip Helanders sedan dess.


Under sin tid i MFF har Filip Helander som en av de bärande krafterna i laget blivit svensk mästare 2013 och 2014 och nått gruppspel i Champions League. På landslagsnivå har det blivit 19 U21-landskamper med EM-guldet i år som höjdpunkt.

 
Malmö FF önskar Filip Helander lycka till i Italien och i hans framtida karriär. 


Daniel Andersson, sportchef I Malmö FF:

- Filip kom som väldigt ung till Malmö FF och har utvecklats fantastiskt bra. Han tog tidigt en startplats och har varit tongivande i de framgångar som vi haft på slutet och även i det svenska U21-landslaget, säger Daniel Andersson och fortsätter:

- Han är en lugn och trygg kille som alltid ger hundra procent och sätter laget före jaget.