Matchrapport: FC Höllviken - Malmö FF 1-3

2015-06-26 21:56:00

Efter en något trevande första halvlek ökade MFF tempot i den andra halvleken och kunde till slut vinna med 3-1 i träningsmatchen borta mot FC Höllviken.

Inför drygt 1700 på ett soligt Höllvikens IP skapade Berget den första chansen redan efter sju minuter – men hans avslut inne i boxen kunde pareras av Höllviken-målvakten. Istället var det Höllviken som tog ledningen drygt fem minuter senare på straff.

MFF ökade tempot några gånger och kombinerade sig fram på kanterna i den första halvleken – men utan att ställa Höllviken-målvakten på några större prov. Men i den 41:e minuten vände Guillermo Molins snyggt med en crossboll ut på Andreas Vindheim på vänsterkanten. Vindheim slog ett precist inlägg in i boxen – Berget nådde inte hela vägen fram med pannan och bollen gick istället förbi alla och slank in vid den bortre stolpen. 1-1 precis innan halvtidsvilan.

Inför den andra halvleken gjordes det sedan ett koppel av byten. In kom: Olsen, Johansson, Kroon, Eikrem, Svanberg, Cibicki och Mehmeti. Ut gick: Azinovic, Bengtsson, Molins, Andersson, Sana, Rosenberg och Berget.

Och MFF rivstartade verkligen den andra halvleken, redan efter några minuter var Cibicki nära att hitta målet – men den gången lyckades Höllviken-målvakten avvärja. Men bara några minuter senare fick Cibicki sin revansch när han nickade in Eikrems hörna. 

MFF hade ett betydligt bättre bolltempo i den andra halvleken och hade ett antal farliga inspel och inlägg. Framförallt hade Tinnerholm ett antal hårda inspel längs marken som vållade till bekymmer för Höllviken-målvakten.

Och i den 70:e minuten kunde sedan Kroon fastställa slutresultatet till 3-1, framspelad av Cibicki.

– Första halvlek var sådär men den andra halvleken var lite bättre. En bra genomkörare helt enkelt, summerar Pawel Cibicki.

– Det var en okej insats, men framförallt var det skönt att få en genomkörare, vi behövde få spela 11 mot 11 på full plan, säger Åge Hareide.

Provspelade mittbacken Felipe Carvalho spelade dryga 85 minuter och Åge sa så här om hans insats:

– Han gjorde en okej insats och var stark i kroppen. Dessutom har han spelat markeringsspel tidigare och är inte så van vid zonspel, men jag tyckte han skötte sig bra.