Rosenberg förlänger sitt kontrakt med MFF

2015-04-10 11:33:00

Malmö FF:s anfallare Markus Rosenberg har förlängt sitt kontrakt med ett år och det sträcker sig nu över 2017.
- På så sätt kan både jag och klubben vara säkra på att jag är här det här året och de två kommande och jag kan även börja förbereda mig på livet efter fotbollen, säger Markus Rosenberg.

Efter en fantastisk fjolårssäsong där Markus Rosenberg styrde Malmö FF till SM-guld och Champions League gruppspel är Daniel Andersson glad att anfallaren valt att förlänga sitt kontrakt med MFF till 2017.

- Markus gjorde en fantastisk säsong förra året och har varit en enorm tillgång för oss - både på planen men även utanför. Han kom hem till Malmö FF och har visat med sin vilja och sitt driv att där är minst tre år till kvar i hans kropp. Vi är glada att vi kan skjuta till ytterligare ett år på hans avtal och vi är glada att Markus vill fortsätta i MFF och troligtvis även avsluta sin karriär här, säger Malmö FF:s sportchef, Daniel Andersson och fortsätter:

- Detta är ett positivt besked för oss och vi hoppas att detta ska leda till fler förlängningar av avtal.

- Jag fick en del erbjudanden i vintras om att gå någon annanstans och då kände jag att det inte var lockande utan att jag ville vara i Malmö FF. Efter det inledde jag och Daniel Andersson en diskussion som egentligen pågått under en längre tid där jag ville förlänga mitt kontrakt så att jag hade tre år kvar totalt, säger Markus Rosenberg och fortsätter:

- På så sätt kan både jag och klubben vara säkra på att jag är här det här året och de två kommande och jag kan även börja förbereda mig på livet efter fotbollen.

Tror du att säsongen 2017 blir din sista?
- Som det känns nu blir det så. Men sen är det alltid svårt att sia om framtiden utan vi får se hur det blir, berättar Markus och fortsätter:

- Jag känner mig fräsch i kroppen. Den enda stora skillnaden jämfört när man var yngre är att det är jobbigare dagen efter vi spelat match. När vi väl spelar match är det inga problem. Men, ska jag vara realistisk så sträcker mitt nya kontrakt sig över tre år och det känns som att jag ska kunna hålla samma nivå hela vägen.

”Ett ganska enkelt val”

- Det var inget svårt beslut att stanna. Sen är det alltid så att: när du får erbjudanden vill du inte skjuta ifrån dig dem direkt utan du vill titta igenom dem tillsammans med din familj. Sen förde jag en diskussion med Danne för att höra hur han kände och om MFF ville förlänga med mig. I slutänden blev det ett ganska enkelt val. Danne har haft väldigt mycket att göra i vinter och jag har sagt till honom att prioritera laget först och när allting lugnat ner sig för honom skulle vi ta vårt. Det är därför som min förlängning kommer nu.

Markus Rosenberg berättar att fjolåret gav honom en fotbollskick och att han vill fortsätta styra mot MFF mot nya framgångar.

- Med tanke på Champions League, vårt spel och sättet som vi vill spela på passar mig. Jag hade ett bra 2014 och det hade även laget, så det var klart jag fick en kick. I min ålder måste man tänka på vad som ska hända efter fotbollskarriären och därför är det skönt att veta att jag har dessa tre åren framför mig och jag kan fokusera på dem, avslutar Markus Rosenberg