MFF - Schalke 1-2 - Förlust med fin eftersmak

2013-05-21

Marcus Hortén var en av många unga MFF-spelare som visade framfötterna.

 

Malmö FF förlorade mot Bundesligafyran FC Schalke 04 med 1-2 på tisdagskvällen. MFF började bäst och fick även rättvist med sig 1-0 in i halvtid. Under den andra halvleken passade Rikard Norling på att byta in en hel del nya spelare samtidigt som Schalke förstärkte med bland annat Huntelaar och Farfan något som gjorde att bortalaget kunde ta över matchen och slutligen vinna med 1-2.

Inför matchen hade Rikard Norling noga påpekat att detta inte var någon match där resultatet stod i centrum utan själva prestationen. Därför var det uppfriskande att se hur Malmö FF tog tag i taktpinnen och var det bättre laget under den första halvleken. Det var som att MFF hade druckit självförtroendessaft innan avspark för att de himmelsblå for fram längst Swedbank Stadions gröna matta.

Norling ställde upp med nästan samma startuppställning som mot Mjällby senast förutom att Erik Friberg fick stå över och in gick istället unga Erdal Rakip som gjorde en fin insats.

Målet kom efter att Simon Thern från sin vänsterkant hitta en lucka i Schalkes försvarslinje där han frispelade Tokelo Rantie som snyggt tryckte in 1-0.

I den andra halvleken gjorde Malmö FF ett flertal byten där mer rutinerade spelare fick gå av och lämnade plats åt bland annat några ungdomsspelare och bland annat Johan Hammar som åter är och provspelar hos MFF. På andra sidan planhalvan valde Schalke 04 att göra tvärtom och in på banan kom rutinerade spelare som Huntelaar och Farfan vilket präglade den sista halvtimmens matchbild.

FC Schalke 04 kvitterade rättvist och gjorde även 1-2 i matchens absoluta slutminuter.

Fler nyheter

MFFtv: Eriksson intervjuar Robin Olsen inför DIF

2014-04-20
Efter dagens träning greppade Magnus Eriksson mikrofonen för att få Robin Olsens syn på matchen mot Djurgårdens IF.

Ladda upp inför match

2014-04-20
Ladda upp inför matchen mot Djurgårdens IF genom ett besök på mattorget och vidare till MFF Supports förfest.

Inför Malmö FF - Djurgårdens IF

2014-04-20
Malmö FF har inlett Allsvenskan på bästa tänkbara vis genom fyra vinster på lika många försök. På måndag väntar Djurgårdens IF. En motståndare som Malmö FF inte klarade av att besegra under 2013.

Olof har hittat hem

2014-04-19
Inför årets säsong tog Daniel Andersson klivet från att vara assisterande tränare till att bli sportchef. Den lediga tränarposten gick då till en annan guldhjälte: Olof Persson. Närmare tio år efter att han lämnade Malmö FF som spelare är han nu tillbaka i klubben i en ny roll.
– Det är fantastiskt kul att vara tillbaka i Malmö FF, säger Olof Persson.


Bokade biljetter

Malmö FF - Djurgårdens IF

21/4 klockan 17.30

Köpta biljetter just nu 12447 
Förra årets publiksiffra 15751 

Matchprogram MFF - DIF

Klubbens samtliga matcher

Vårens stora hjulfest

Stöd MFFs ungdomar

Facebook

Twitter

Vill du veta allt om MFF?