MFF - Schalke 1-2 - Förlust med fin eftersmak

2013-05-21

Marcus Hortén var en av många unga MFF-spelare som visade framfötterna.

 

Malmö FF förlorade mot Bundesligafyran FC Schalke 04 med 1-2 på tisdagskvällen. MFF började bäst och fick även rättvist med sig 1-0 in i halvtid. Under den andra halvleken passade Rikard Norling på att byta in en hel del nya spelare samtidigt som Schalke förstärkte med bland annat Huntelaar och Farfan något som gjorde att bortalaget kunde ta över matchen och slutligen vinna med 1-2.

Inför matchen hade Rikard Norling noga påpekat att detta inte var någon match där resultatet stod i centrum utan själva prestationen. Därför var det uppfriskande att se hur Malmö FF tog tag i taktpinnen och var det bättre laget under den första halvleken. Det var som att MFF hade druckit självförtroendessaft innan avspark för att de himmelsblå for fram längst Swedbank Stadions gröna matta.

Norling ställde upp med nästan samma startuppställning som mot Mjällby senast förutom att Erik Friberg fick stå över och in gick istället unga Erdal Rakip som gjorde en fin insats.

Målet kom efter att Simon Thern från sin vänsterkant hitta en lucka i Schalkes försvarslinje där han frispelade Tokelo Rantie som snyggt tryckte in 1-0.

I den andra halvleken gjorde Malmö FF ett flertal byten där mer rutinerade spelare fick gå av och lämnade plats åt bland annat några ungdomsspelare och bland annat Johan Hammar som åter är och provspelar hos MFF. På andra sidan planhalvan valde Schalke 04 att göra tvärtom och in på banan kom rutinerade spelare som Huntelaar och Farfan vilket präglade den sista halvtimmens matchbild.

FC Schalke 04 kvitterade rättvist och gjorde även 1-2 i matchens absoluta slutminuter.

Fler nyheter

MFF U21 förlorade mot Falkenberg

2014-04-23

Pawel Cibicki gjorde två nya mål i U21, men laget föll hemma mot Falkenbergs FF med 2-3.


MFF U: 3:a och 6:a i Holland

2014-04-22

Helgen som gick spelade P12 och P14 internationella turneringar i Holland. De testades mot tuffast möjliga motstånd och kommer hem till Malmö med mängder av erfarenheter från spel mot europeiska akademiers ungdomslag.


Roys hörna växer

2014-04-22
Den sjungande sittplatssektionen, mer känd som Roys hörna, uppe i Swedbank Stadions nordöstra del blir större.

MFFtv: Jansson dagen efter

2014-04-22
Pontus Jansson berättar hur en träning ser ut efter match, hur snacket har gått inom laget och passar på att hylla gårdagens stämning.


Bokade biljetter

Malmö FF - Helsingborgs IF

1/5 klockan 15.00

Köpta biljetter just nu 1373 
Kvartsfinalens publiksiffra 3021 

IFK Norrköping - MFF

Klubbens samtliga matcher

Vårens stora hjulfest

Stöd MFFs ungdomar

Facebook

Twitter

Vill du veta allt om MFF?