MFF - Schalke 1-2 - Förlust med fin eftersmak

2013-05-21

Marcus Hortén var en av många unga MFF-spelare som visade framfötterna.

 

Malmö FF förlorade mot Bundesligafyran FC Schalke 04 med 1-2 på tisdagskvällen. MFF började bäst och fick även rättvist med sig 1-0 in i halvtid. Under den andra halvleken passade Rikard Norling på att byta in en hel del nya spelare samtidigt som Schalke förstärkte med bland annat Huntelaar och Farfan något som gjorde att bortalaget kunde ta över matchen och slutligen vinna med 1-2.

Inför matchen hade Rikard Norling noga påpekat att detta inte var någon match där resultatet stod i centrum utan själva prestationen. Därför var det uppfriskande att se hur Malmö FF tog tag i taktpinnen och var det bättre laget under den första halvleken. Det var som att MFF hade druckit självförtroendessaft innan avspark för att de himmelsblå for fram längst Swedbank Stadions gröna matta.

Norling ställde upp med nästan samma startuppställning som mot Mjällby senast förutom att Erik Friberg fick stå över och in gick istället unga Erdal Rakip som gjorde en fin insats.

Målet kom efter att Simon Thern från sin vänsterkant hitta en lucka i Schalkes försvarslinje där han frispelade Tokelo Rantie som snyggt tryckte in 1-0.

I den andra halvleken gjorde Malmö FF ett flertal byten där mer rutinerade spelare fick gå av och lämnade plats åt bland annat några ungdomsspelare och bland annat Johan Hammar som åter är och provspelar hos MFF. På andra sidan planhalvan valde Schalke 04 att göra tvärtom och in på banan kom rutinerade spelare som Huntelaar och Farfan vilket präglade den sista halvtimmens matchbild.

FC Schalke 04 kvitterade rättvist och gjorde även 1-2 i matchens absoluta slutminuter.

Fler nyheter

Malmögirots program

2014-05-23
Imorgon är det äntligen dags för årets stora hjulfest, Malmögirot. Nedan finner du hela programmet.


Malmö FF vidare i kvalet efter seger mot Ventspils

2014-07-23
Efter en mållös första match mot FK Ventspils i Champions League-kvalet var det idag dags för returmötet på bortaplan i Lettland.

Jasmin Sudic till Mjällby AIF

2014-07-23
Nu är det klart att Jasmin Sudic lämnar Malmö FF för Mjällby AIF. Mittbacken har skrivit på ett tvåårskontrakt.

MFFtv: Matias Concha är redo inför FK Ventspils

2014-07-23

Matias Concha ger sin syn inför dagens match mot FK Ventspils.

(Långsamt internet gjorde att klippet kom upp först på onsdagen).


Twitter

Följ oss på Facebook

Nyheter Sommarakademin

Klubbens samtliga matcher

Sommarfotboll i Åhus

Hospitality

Allsvenska Museet

Stöd MFFs ungdomar

Facebook

Twitter

Vill du veta allt om MFF?