Kjell Hjertsson avliden

2013-02-15

Bröderna Arne, Kjell och Sven Hjertsson

Den tidigare spelaren, ledaren och styrelseledamoten Kjell Hjertsson har avlidit vid en ålder av 90 år.

Kjell Hjertsson spelade i MFF i 11 säsonger under åren 1940 – 1950. Han gjorde 273 matcher och noterades för 14 mål. Efter spelarkarriären fortsatte Kjell som ledare och under åren 1966 – 1983 tog han en plats i MFFs styrelse.

Hedersordförande Bengt Madsen minns legendaren:

- Kjell Hjertsson tillhör definitivt en av de största spelarna och ledarna i Malmö FF genom tiderna. Jag minns honom som en slitvarg på planen och genom sin kunniga och positiva ledarstil blev han en omåttligt populär ledare bland spelarna. Han blev till och med som en extrapappa för vissa. Han har gjort en stor insats för klubben och det är tråkigt att han inte är bland oss längre.

Kjell var en av tre bröder Hjertsson som alla spelade i MFF. Kjell, Arne och Sven spelade bara en allsvensk match tillsammans, men den blev också historisk. Det var i näst sista omgången mot AIK (1944-05-29) och det var i den matchen MFF säkrade sitt första guld. Därefter lyckades Kjell med bedriften att närvara vid samtliga MFFs guld under sin livstid – antingen som ledare, styrelseledamot eller som åskådare. En sann MFFare!

Kjell Hjertsson kommer vara saknad, men alltid finns kvar som en av de många starka symbolerna för det vi kallar MFF-familjen.

Fler nyheter

Malmögirots program

2014-05-23
Imorgon är det äntligen dags för årets stora hjulfest, Malmögirot. Nedan finner du hela programmet.


MFF U: U17-seger och ny match onsdag

2014-07-30

Medan U19 är i Southampton och vässar formen mot Engelskt motstånd i ett två veckor långt matchläger har U17 smygit igång höstsäsongen på hemmaplan. I söndags besegrades IFK Göteborg med 3-1 och idag (onsdag) kl 14.00 kommer serieledaren IF Elfsborg på besök.


Idag släpptes Prag-biljetterna till allmänheten

2014-07-30
Efter gårdagens 4-2 förlust nere i Prag står det klart att Malmö FF måste slå tjeckerna med minst två mål samtidigt som de endast får göra ett när lagen spelar returmötet på Swedbank Stadion nästa onsdag klockan 19.00. Låt oss med en gungande hemmaborg och fint spel på planen se till att ta oss vidare till nästa omgång.

Sparta Prag - Malmö FF 4-2

2014-07-30
När domaren blåste av för den första halvleken stod det 1-2 i MFFs favör på resultattavlan efter mål av Forsberg och Isaac Kiese Thelin. Två snabba mål för Sparta Prag i inledningen av den andra halvleken gjorde att hemmalaget fick nytt självförtroende samtidigt som MFF blev tillbaka tryckta och hade svårt att gå på anfall. Hemmalagets stora stjärna Lafata avslutade sedan matchen genom att göra 4-2 och noterades för sitt tredje mål.

Bokade biljetter

Malmö FF - Sparta Prag

6/8 klockan 19.00

Bokade biljetter just nu 3943 
Publiksiffran mot Rangers 2011 19084 

Twitter

Nyheter Sommarakademin

Klubbens samtliga matcher

Sommarfotboll i Åhus

Hospitality

Allsvenska Museet

Stöd MFFs ungdomar

Facebook

Twitter

Vill du veta allt om MFF?