Kjell Hjertsson avliden

2013-02-15

Bröderna Arne, Kjell och Sven Hjertsson

Den tidigare spelaren, ledaren och styrelseledamoten Kjell Hjertsson har avlidit vid en ålder av 90 år.

Kjell Hjertsson spelade i MFF i 11 säsonger under åren 1940 – 1950. Han gjorde 273 matcher och noterades för 14 mål. Efter spelarkarriären fortsatte Kjell som ledare och under åren 1966 – 1983 tog han en plats i MFFs styrelse.

Hedersordförande Bengt Madsen minns legendaren:

- Kjell Hjertsson tillhör definitivt en av de största spelarna och ledarna i Malmö FF genom tiderna. Jag minns honom som en slitvarg på planen och genom sin kunniga och positiva ledarstil blev han en omåttligt populär ledare bland spelarna. Han blev till och med som en extrapappa för vissa. Han har gjort en stor insats för klubben och det är tråkigt att han inte är bland oss längre.

Kjell var en av tre bröder Hjertsson som alla spelade i MFF. Kjell, Arne och Sven spelade bara en allsvensk match tillsammans, men den blev också historisk. Det var i näst sista omgången mot AIK (1944-05-29) och det var i den matchen MFF säkrade sitt första guld. Därefter lyckades Kjell med bedriften att närvara vid samtliga MFFs guld under sin livstid – antingen som ledare, styrelseledamot eller som åskådare. En sann MFFare!

Kjell Hjertsson kommer vara saknad, men alltid finns kvar som en av de många starka symbolerna för det vi kallar MFF-familjen.

Fler nyheter

Malmögirots program

2014-05-23
Imorgon är det äntligen dags för årets stora hjulfest, Malmögirot. Nedan finner du hela programmet.


Sommarfest på lördag inför KFF

2014-07-24
I lördags spelade MFF 1-1 mot Kalmar FF uppe på Guldfågeln arena och nu på lördag vänder serien och det blir KFFs tur att resa längs E22:an. Matchen på lördag börjar klockan 16.00 men festen på Stadionområdet kommer att börja långt innan det.

MFFtv: Highlights och Åges kommentarer efter Ventspils

2014-07-24
Isaac Kiese Thelin såg till att ta Malmö FF vidare till nästa kvalomgång med sitt viktiga 1-0 mål som även blev matchens slutresultat. Nedan ser ni ett sammandrag ifrån matchen och Åges kommentarer på den efterföljande pressträffen.

Med musiken som avkoppling

2014-07-24
En solig julidag sitter Erik Johansson på en bänk utanför en av Möllans kaffebarer och dricker en svalkande fläderblomslemonad. Han kom till Malmö FF inför förra säsongen och håller fortfarande på att upptäcka sin nya hemstad. För Erik Johansson är livet bredvid fotbollen en viktig del i framgången på planen.
– Jag tror det är jätteviktigt att ha intressen bredvid fotbollen. Jag är faktiskt inte så intresserad av fotboll utanför mitt eget spelande. Jag behöver koppla bort fotbollen och tänka på annat. Det gör att jag kan vara mer fokuserad när jag väl är på fotbollsplanen, säger Erik Johansson.

Bokade biljetter

Malmö FF - Kalmar FF

26/7 klockan 16.00

Bokade biljetter just nu 11289 
Publiksiffran mot KFF förra året 12736 

Nyheter Sommarakademin

Klubbens samtliga matcher

Sommarfotboll i Åhus

Hospitality

Allsvenska Museet

Stöd MFFs ungdomar

Facebook

Twitter

Vill du veta allt om MFF?