Om medieuppgifter gällande MFF-spelare som åtalas

2013-01-08

Idag har Malmö FF gått ut med följande pressmeddelande:

I flera olika medier idag återges uppgifter om att åtal väckts mot en A-truppspelare i Malmö FF. Spelaren utpekas och namnges i rapporteringen, som handlar om att han åtalas för att ha utnyttjat en 14-årig flicka sexuellt.

Med anledning av dessa medieuppgifter, och för att motverka spridning av falska rykten och tillvitelser, vill Malmö FF göra följande uttalande:
 
Vi kan bekräfta att åtal har väckts mot Miiko Albornoz. Klubben ser med självklarhet mycket allvarligt på händelsen, men vill samtidigt understryka att ingen är skyldig till ett brott förrän dom fallit.

Mot bakgrund av det inträffade och den tragiska händelse detta innebär för de berörda har klubben och Albornoz kommit överens om en timeout från all verksamhet i klubben tillsvidare. Åtalet utgör i sig inte grund för några arbetsrättsliga åtgärder från klubbens sida. Malmö FF kommer att ta sitt fulla ansvar för att hantera ärendet vad gäller den debatt om etik och moral som uppstår vid sådana här situationer.
 
Malmö FF kommer inte att kommentera några enskildheter i den hantering av det rättsliga ärendet som nu pågår. Det är en självklarhet att visa denna respekt mot den part som anmält gärningen, målsägande, mot inblandade myndigheter och mot den åtalade, som i samtal med oss förklarat att han är djupt bedrövad och mår mycket dåligt av den situation han hamnat i. Albornoz kommer inte att göra några uttalanden alls om ärendet.
 
Klubbledningen kommer givetvis inte heller att beröra förtalsliknande lögner och kommentarer som cirkulerar i olika fora och som riktas mot de involverade i målet. Malmö FF vill vädja till rapporterande medier om att iaktta sans och måtta i beskrivningen av en sak som är mycket pressande för de berörda.
 
– Om något förtydligande eller klargörande behövs gällande klubbens linje i detta fall står jag till mediernas förfogande, säger Malmö FFs VD Per Nilsson. Ingen annan i klubben har anledning att uttala sig om denna tragiska sak, som måste hanteras lugnt och med full respekt för den hårda press de inblandade upplever.
 
Miiko Albornoz biträds rättsligt av advokaten Jan-Anders Hybelius.

Fler nyheter

Malmögirots program

2014-05-23
Imorgon är det äntligen dags för årets stora hjulfest, Malmögirot. Nedan finner du hela programmet.


Köp förköp till lördagens bortamatch mot Falkenberg

2014-07-31
På lördag spelar Malmö FF bortamatch uppe i Falkenberg mot Henrik Larssons Falkenbergs FF och för att så många MFF:are som möjligt ska få komma in är det viktigt med förköp.

Hjälp MFF Support montera stolar på den norra läktaren

2014-07-31
På fredag kommer MFF Support montera upp de sista stolarna på den norra läktaren för att göra hela läktaren tillgänglig till onsdagens returmatch mot Sparta Prag.

MFF U: U17-seger och ny match onsdag

2014-07-30

Medan U19 är i Southampton och vässar formen mot Engelskt motstånd i ett två veckor långt matchläger har U17 smygit igång höstsäsongen på hemmaplan. I söndags besegrades IFK Göteborg med 3-1 och idag (onsdag) kl 14.00 kommer serieledaren IF Elfsborg på besök.


Bokade biljetter

Malmö FF - Sparta Prag

6/8 klockan 19.00

Bokade biljetter just nu 5126 
Publiksiffran mot Rangers 2011 19084 

Twitter

Nyheter Sommarakademin

Klubbens samtliga matcher

Sommarfotboll i Åhus

Hospitality

Allsvenska Museet

Stöd MFFs ungdomar

Facebook

Twitter

Vill du veta allt om MFF?