Om medieuppgifter gällande MFF-spelare som åtalas

2013-01-08

Idag har Malmö FF gått ut med följande pressmeddelande:

I flera olika medier idag återges uppgifter om att åtal väckts mot en A-truppspelare i Malmö FF. Spelaren utpekas och namnges i rapporteringen, som handlar om att han åtalas för att ha utnyttjat en 14-årig flicka sexuellt.

Med anledning av dessa medieuppgifter, och för att motverka spridning av falska rykten och tillvitelser, vill Malmö FF göra följande uttalande:
 
Vi kan bekräfta att åtal har väckts mot Miiko Albornoz. Klubben ser med självklarhet mycket allvarligt på händelsen, men vill samtidigt understryka att ingen är skyldig till ett brott förrän dom fallit.

Mot bakgrund av det inträffade och den tragiska händelse detta innebär för de berörda har klubben och Albornoz kommit överens om en timeout från all verksamhet i klubben tillsvidare. Åtalet utgör i sig inte grund för några arbetsrättsliga åtgärder från klubbens sida. Malmö FF kommer att ta sitt fulla ansvar för att hantera ärendet vad gäller den debatt om etik och moral som uppstår vid sådana här situationer.
 
Malmö FF kommer inte att kommentera några enskildheter i den hantering av det rättsliga ärendet som nu pågår. Det är en självklarhet att visa denna respekt mot den part som anmält gärningen, målsägande, mot inblandade myndigheter och mot den åtalade, som i samtal med oss förklarat att han är djupt bedrövad och mår mycket dåligt av den situation han hamnat i. Albornoz kommer inte att göra några uttalanden alls om ärendet.
 
Klubbledningen kommer givetvis inte heller att beröra förtalsliknande lögner och kommentarer som cirkulerar i olika fora och som riktas mot de involverade i målet. Malmö FF vill vädja till rapporterande medier om att iaktta sans och måtta i beskrivningen av en sak som är mycket pressande för de berörda.
 
– Om något förtydligande eller klargörande behövs gällande klubbens linje i detta fall står jag till mediernas förfogande, säger Malmö FFs VD Per Nilsson. Ingen annan i klubben har anledning att uttala sig om denna tragiska sak, som måste hanteras lugnt och med full respekt för den hårda press de inblandade upplever.
 
Miiko Albornoz biträds rättsligt av advokaten Jan-Anders Hybelius.

Fler nyheter

Malmögirots program

2014-05-23
Imorgon är det äntligen dags för årets stora hjulfest, Malmögirot. Nedan finner du hela programmet.


Sommarfest på lördag inför KFF

2014-07-24
I lördags spelade MFF 1-1 mot Kalmar FF uppe på Guldfågeln arena och nu på lördag vänder serien och det blir KFFs tur att resa längs E22:an. Matchen på lördag börjar klockan 16.00 men festen på Stadionområdet kommer att börja långt innan det.

MFFtv: Highlights och Åges kommentarer efter Ventspils

2014-07-24
Isaac Kiese Thelin såg till att ta Malmö FF vidare till nästa kvalomgång med sitt viktiga 1-0 mål som även blev matchens slutresultat. Nedan ser ni ett sammandrag ifrån matchen och Åges kommentarer på den efterföljande pressträffen.

Med musiken som avkoppling

2014-07-24
En solig julidag sitter Erik Johansson på en bänk utanför en av Möllans kaffebarer och dricker en svalkande fläderblomslemonad. Han kom till Malmö FF inför förra säsongen och håller fortfarande på att upptäcka sin nya hemstad. För Erik Johansson är livet bredvid fotbollen en viktig del i framgången på planen.
– Jag tror det är jätteviktigt att ha intressen bredvid fotbollen. Jag är faktiskt inte så intresserad av fotboll utanför mitt eget spelande. Jag behöver koppla bort fotbollen och tänka på annat. Det gör att jag kan vara mer fokuserad när jag väl är på fotbollsplanen, säger Erik Johansson.

Bokade biljetter

Malmö FF - Kalmar FF

26/7 klockan 16.00

Bokade biljetter just nu 11289 
Publiksiffran mot KFF förra året 12736 

Nyheter Sommarakademin

Klubbens samtliga matcher

Sommarfotboll i Åhus

Hospitality

Allsvenska Museet

Stöd MFFs ungdomar

Facebook

Twitter

Vill du veta allt om MFF?