Om medieuppgifter gällande MFF-spelare som åtalas

2013-01-08

Idag har Malmö FF gått ut med följande pressmeddelande:

I flera olika medier idag återges uppgifter om att åtal väckts mot en A-truppspelare i Malmö FF. Spelaren utpekas och namnges i rapporteringen, som handlar om att han åtalas för att ha utnyttjat en 14-årig flicka sexuellt.

Med anledning av dessa medieuppgifter, och för att motverka spridning av falska rykten och tillvitelser, vill Malmö FF göra följande uttalande:
 
Vi kan bekräfta att åtal har väckts mot Miiko Albornoz. Klubben ser med självklarhet mycket allvarligt på händelsen, men vill samtidigt understryka att ingen är skyldig till ett brott förrän dom fallit.

Mot bakgrund av det inträffade och den tragiska händelse detta innebär för de berörda har klubben och Albornoz kommit överens om en timeout från all verksamhet i klubben tillsvidare. Åtalet utgör i sig inte grund för några arbetsrättsliga åtgärder från klubbens sida. Malmö FF kommer att ta sitt fulla ansvar för att hantera ärendet vad gäller den debatt om etik och moral som uppstår vid sådana här situationer.
 
Malmö FF kommer inte att kommentera några enskildheter i den hantering av det rättsliga ärendet som nu pågår. Det är en självklarhet att visa denna respekt mot den part som anmält gärningen, målsägande, mot inblandade myndigheter och mot den åtalade, som i samtal med oss förklarat att han är djupt bedrövad och mår mycket dåligt av den situation han hamnat i. Albornoz kommer inte att göra några uttalanden alls om ärendet.
 
Klubbledningen kommer givetvis inte heller att beröra förtalsliknande lögner och kommentarer som cirkulerar i olika fora och som riktas mot de involverade i målet. Malmö FF vill vädja till rapporterande medier om att iaktta sans och måtta i beskrivningen av en sak som är mycket pressande för de berörda.
 
– Om något förtydligande eller klargörande behövs gällande klubbens linje i detta fall står jag till mediernas förfogande, säger Malmö FFs VD Per Nilsson. Ingen annan i klubben har anledning att uttala sig om denna tragiska sak, som måste hanteras lugnt och med full respekt för den hårda press de inblandade upplever.
 
Miiko Albornoz biträds rättsligt av advokaten Jan-Anders Hybelius.

Fler nyheter

MFF U: U19-vinst och Cuphelg

2014-04-18

Påskhelgen innebär cuphelg för många av MFF:s ungdomslag. P12 och P14 är på turnering i Holland medan samtliga sjumannalag spelar Näset Cup i Höllviken.


Supporterhuset

2014-04-17

Sedan 2011 har Malmö FF tillsammans med våra supportar arbetat för att skapa ett Supporterhus för alla Malmö FF:s supportrar. Syftet med Supporterhuset är att skapa en mötesplats där ungdomar och vuxna i samverkan bidrar till att skapa en positiv och kreativ supporterkultur för Malmö FF. Aktiviteterna i Supporterhuset kommer skapas och drivas av våra supportrar tillsammans med MFF genom t.ex. vår SLO.


MFFtv: Kommentarer efter vinsten

2014-04-17
Malmö FF bortaslog Örebor SK med 1-2. Hör Filip Helanders och Pontus Janssons kommentarer efter matchen.

biljettförsäljningen till cupen är igång igen

2014-04-17
Igår släppte vi biljetterna till Svenska cupens semifinal mellan Malmö FF och Helsingborgs IF den 1 maj. På eftermiddagen fick vi problem i bokningssystemet och var tvungna att frysa försäljningen men nu på torsdagsförmiddagen gick det igång igen.


Bokade biljetter

Malmö FF - Djurgårdens IF

21/4 klockan 17.30

Köpta biljetter just nu 11460 
Förra årets publiksiffra 15751 

Följ oss på Facebook

Klubbens samtliga matcher

Vårens stora hjulfest

Stöd MFFs ungdomar

Facebook

Twitter

Vill du veta allt om MFF?