0 - 3

MFF vann komfortabelt med 4-0

Malmö FF ställde upp med följande formation:

Olsen
Tinnerholm, Johansson, Helander, Yoshi
Eikrem, Adu, Lewicki, Eikrem
Rosenberg, Berget.

Precis som i matchen mot DC United började Malmö FF trevande och hade svårt att få till några längre anfall. Tampa Bay Rowdies bjöd upp till kamp på mittfältet men hade väldigt lite spets framåt när de väl gick till anfall.
Trots att matchens första 20-25 minuter inte bjöd på något skönlir var det kul att se Oscar Lewicki som återigen gjorde en kanoninsats när han med sin uppoffrande spelstil täckte av stora ytor framför Malmö FF:s backlinje och stod för en hel del öppnande passningar.

I den 33:e matchminuten tog sig Yoshimar Yotún hela vägen ner till motståndarnas vänstra hörnflagga när han fick en knuff i ryggen och domaren blåste för frispark. Samtidigt som Rowdies började ställa upp sin mur gick Eikrem helt omarkerad över ifrån sin högerkant för att ta frisparken. Yotún noterade detta och när norrmannen kommit in i straffområdet slog peruanen bollen snabbt till Eikrem som kunde ge MFF ledningen.
Vaksamt av Yotún.

Bara minuten senare avlossade Eikrem ett vobblande skott, den här gången ifrån sin vänsterkant, men målvakten var med på noterna och tippade till hörna.

Markus Rosenberg hade mycket spring i benen och i den 42 minuten såg han till att utöka MFF:s ledning efter att Erik Johansson klackat fram bollen till Berget som skickat den vidare till Rosenberg som någon meter utanför straffområdet placerade in bollen med sin vänsterfot.

Bara två minuter senare gjorde Malmö FF 3-0 och ännu en gång var Magnus Eikrem inblandad. Med sin känsliga fot skruvade han in en hörna ifrån vänster där han hittade Erik Johanssons panna som distinkt nickade in 3-0 via ribbans underkant.

Efter halvtidsvilan gjorde Tampa Bay Rowdies en hel del byten och nio av elva spelare på plan var där på provspel. Något som påverkade matchbilden.

Malmö FF passade även på att göra några byten där Anton Tinnerholm gick ut och ersattes av Pa Konate och Adu gick ut för att ge plats åt Pawel Cibicki.

Uppställningen inför den andra halvleken:

Olsen
Konate, Johansson, Helander, Yotún
Cibicki, Lewicki, Eikrem, Sana
Rosenberg, Berget

Konate och Cibicki bidrog med fräscha ben och det var ytterst nära att Pa Konate fick se sitt namn i målprotokollet. Via sin högerkant tog han en jättelöpning ifrån eget straffområde ner till motståndarnas där Cibicki serverade sin lagkamrat. Skott gick tyvärr strax utanför.

I den 66:e minuten gjorde MFF ytterligare två byten och Sana och Yotún fick ge plats åt Hammar och Piotr. Detta gjorde att Åge Hareide gick över till något som liknade en 3-5-2 formation.

Olsen
Johansson, Helander, Hammar
Piotr, Lewicki, Berget, Eikrem, Konate
Rosenberg, Cibicki.

Med många provspelare på plan samtidigt hade Rowdies svårt att organisera något spel och istället kunde Pawel Cibicki utöka MFF:s ledning till 4-0 efter att Rosenberg ryckt sig loss på vänsterkanten och spela in bollen sidleds till Cibicki i straffområdet.

Filip Helander borde även han noterats för ett mål då han sprungit sig helt fri i Rowdies straffområde men Pawel Cibicki valde något själviskt att avsluta själv och resultatet slutade därför på 4-0.


- Det var en bra genomkörare för oss idag. Vi behöver få matcher för att komma igång, vilket även syntes idag då vi blev bättre och bättre ju längre matchen led. Men så här är det den här tiden på året – det var samma sak i fjol. Idag ligger vi kompakt och får göra fyra mål så det går inte att säga annat än att det var en ok genomkörare. Oscar Lewicki gör en väldigt bra match och är en intressant spelare, berättar Åge Hareide.

- Vi fick även testa lite olika formationer vilket var bra för oss. Vi har många olika sätt att spela på och vi måste inte berätta för spelarna hur de ska uppträda om vi ändrar om utan de kan sina uppgifter, vilket är bra.

Hur mycket av dagens spel tror du vi får se i Svenska cupen nästa söndag och vad måste bli bättre?
- Vi hoppas att vi kan utvecklas och bli bättre genom hela säsongen. Förra året hade vi också läger i USA och vi använde Svenska cupen för att komma igång. Den enda skillnaden gentemot i år är att vi endast har haft två träningsmatcher kontra fyra förra året. Nu går vi direkt till Svenska cupen och det känns kanske lite för tidigt men vi får tackla det problemet. Vi får använda Svenska cupen för att spela oss igång.