1 - 0

Fortsatt bra mot brittiskt motstånd

Rikard Norling ställde upp med en nästan helt ny startuppställning jämfört mot GAIS senast. Längst fram bildade Dardan Rexhepi och Alexander Nilsson anfallspar där den senare tidigare berättat att han gillar att spela mot mer fysiskt hårt brittiskt motstånd.

 
- Jag gillar att stångas. Fotboll är en närkampssport, berättade Alexander Nilsson efter matchen.


Det dröjde bara åtta minuter innan Nilsson hade presenterat sig för de lång och hårda mittbackarna i West Bromwich Albion. Simon Thern vann bollen på mittfältet och slog en suverän passning om skar mellan både West Bromwich mittfält och backlinje. Alexander Nilsson fick bollen perfekt i sin löpning och gjorde inga misstag när han kom ensam mot målvakten.
Under förra årets europaspel så pratades det om hur små misstag snabbt kan straffa sig. Målet var ett skolexempel på detta. WBA-anfallaren slarvade i sin mottagning och på bara några sekunder hade bollen gått från Jasmin Sudic till Simon Thern som frispelade Nilsson.


Resten av första halvlek var mest ett ställningskrig på mitten där ingen av lagen lyckades skapa något speciellt. Närmst var Jasmin Sudic som i den 26:e minuten hoppade högst på ett inlägg men fick bollen över mål.
När domaren blåste av för halvtid så vad det fördel MFF. Dels genom ledningsmålet men även sett till spelet på plan.

- Vi står upp bra, vågar hålla i bollen och vi går in i närkamperna. Vi visar att vi står upp på den här nivån, kommenterade Alexander Nilsson i halvtid.

I andra halvlek kom West Bromwich Albion in i matchen bättre och MFF fick jaga mer boll. En hårt arbetande Markus Halsti, som för dagen huserade på mittfältet, såg till att WBA-spelarna inte fick tillräckligt mycket tid på sig att bygga upp sina anfall. Vilket gjorde att de oftast tvingades ta skott ute ifrån något som Viktor Noring i MFF-målet hade full koll på.
Mest anmärkningsvärt under andra halvleken var att juniorerna Pawel Cibick och Egzon Sekriaca fick göra A-lagsdebut.
Malmö FF stänger successivt matchen och vinner tillslut med 1-0 och fortsätter att göra bra resultat mot brittiskt motstånd.

- Det är ett styrkebesked. Det är klart, det är en träningsmatch men det är alltid kul att vinna. Sen vad det betyder vet jag inte. Men det är bra för självförtroendet, avslutar Alexander Nilsson.