|

Lugnet före stormen

2009-06-26 15:36:05 Malins blogg

Idag avgörs det. Kommer Sverige att spela EM-final på hemmaplan på måndag? Det hade varit stort, och efter den fina insatsen mot Serbien senast kan det gå hur som helst även om England kanske får stå som förhandsfavoriter. Fokus idag ligger på Helsingborg och Göteborg där de båda semifinalerna avgörs, och här på hemmaplan känns det lite som lugnet före stormen. Även fast en trägen skånsk snålblåst försöker säga oss något annat…

Jag har precis varit inne på stadion och tittat på konferenslokalerna som inom bara några veckor ska börja användas, och för den nyfikne kommer här en färsk förhandstitt.
Konferensrum
Hyfsad utsikt om jag får säga det! Självklart har vår fotograf Bengt Håkansson med även detta i sin bilddagbok, men för undertecknad var det faktiskt premiärtitten idag.

Nu är det dags att hålla helg – stäng ner datorn, bege er till närmaste uteservering och njut av något kallt och gott i solen. Heja Sverige!

/Malin


 

Vi klarade eldprovet

2009-06-18 11:51:34 Malins blogg

Första matchen är avklarad och efter en dags utvärderande är nödvändiga korrigeringar igång för fullt. Kraven från UEFA är högt ställda, det är många direktiv och ett antal olika organisationer som ska mötas och sy ihop allt efter bästa förmåga. Och det är inte utan att man ibland förundras över hur olika våra arbetssätt är. Samtidigt så är det vi går igenom nu en nyttig erfarenhet för framtiden; att vi vill och ska ut i Europa med Malmö FF är ju en målsättning som är bekant vid det här laget…

Hierarkin inom det europeiska förbundet är uppenbar och ibland nästan lite skrämmande. Det är andaktsfullt och med stor vördnad man uttalar Platinis namn. Om man ens gör det. Oftast går han endast under epitetet Presidenten. Något presidentbesök fick vi aldrig under vår premiärmatch, men till finalen hoppas vi att han är på plats, den gamle storspelaren och skyttekungen.

 

Tags: UEFA | Platini

Nu äntrar vi bloggvärlden

2009-06-15 14:23:00 Malins blogg

När jag började på Malmö FF för åtta år sen var vi en liten organisation. Vi satt nere på Kulan vägg i vägg med restaurangen som hyste stammisar som diskuterade huruvida di gule någonsin skulle komma tillbaka och kunna konkurrera med di blåe. Folk kom och gick lite som man ville på kansliet – det var fritt fram för i princip vem som helst att ta ett varv i korridorerna och snacka lite med ”dom på kansliet”. Och var man osäker på något var det bara att fråga Yvonne – hon hade ju varit med ända sedan tiden på Södra Förstadsgatan och anställd sedan 1977. Det bär respekt med sig!

Idag är vi närmare trettio på kontoret, vi bloggar (!), vi har avdelningar med speciella inriktningar och vi har – inte minst – en nybyggd stadion som vi kan kalla vår egen. Vi har bildat ett bolag som ska driva runt detta stora bygge och all verksamhet däri. Jag kan bara säga att jag är stolt över att få ha varit med ända från början. Och det bokstavligen talat; jag har burit, jag har skruvat och jag har satt upp skyltar. De sista veckorna innan premiärmatchen var minst sagt hektiska. Men faktum kvarstår, jag har varit med och byggt Swedbank Stadion!

Nu pågår förberedelserna för fullt inför slutspelet i U21-EM som drar igång idag i Göteborg respektive Halmstad, för att imorgon fortsätta med matcher i Malmö och Helsingborg. Under slutspelets gång är min förhoppning att jag ska kunna dela med mig av lite reflektioner och nyttigt och onyttigt vetande om vad som händer bakom kulisserna.

Tills vi hörs igen så hoppas jag att så många som möjligt tar tillfället i akt och beger sig till Malmö New Stadium som vi numera heter för att beskåda morgondagens stjärnor. Underhållning på hög nivå vågar jag utlova!

/Malin
 

Tags: blogg | U21-EM

Biljettbarometer

MFF - BK Häcken

21/5 klockan 19.00

Sålda biljetter just nu 12570 
Publiksiffran mot BKH 2014: 10626 

Twitter

Facebook

Twitter

Sommarakademin 2015

Nätmagasin

Klubbens samtliga matcher

Hospitality

Stöd MFFs ungdomar